Tentative de suicid şi victime ale alcoolului

Dimensiune text

După o minivacanţă liniştită de 1 şi 2 mai, fără solicitări foarte multe sau cazuri deosebite, cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ au avut un weekend mult mai agitat, cu urgenţe medicale de toate gradele.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19, un echipaj a fost solicitat în localitatea Nisiporeşti, pentru a prelua o femeie de 50 de ani care, după ce a băut o cantitate semnificativă de alcool, a încercat să se sinucidă, prin ingestie voluntară de hipoclorit. Pacienta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, unde i s-au făcut spălături gastrice, iar acum starea sa medicală este stabilă.

În aceeaşi seară, la ora 19.41, un alt echipaj al SJA Neamţ a fost trimis în satul Bîra, acolo unde un bărbat de 55 de ani, în stare avansată de ebrietate, a căzut de pe un pod de doi metri. În urma acestui  eveniment, bărbatul s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral acut şi hematom temporo-parietal. Pacientul a fost transportat la CPU Roman, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Sâmbătă noaptea, o femeie de 27 de ani, din satul Trifeşti, a vrut să încheie definitiv socotelile cu viaţa. Aceasta s-a gândit că, dacă va bea erbicid, va muri şi va scăpa de toate problemele. „Pacienta, diagnosticată cu ingestie voluntară de erbicid, tentativă de suicid, a fost dusă de urgenţă la CPU al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, unde a rămas internată pentru a primi îngrijirile medicale corespunzătoare”, a declarat Mihaela Olaru, asistenta şefă a SJA Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0