TELENOVELĂ ÎNTRE CLANURILE DE RROMI: RĂPIRI ŞI ARESTĂRI

TELENOVELĂ ÎNTRE CLANURILE DE RROMI: RĂPIRI ŞI ARESTĂRI

 

inchisoare puscarie detentie dupa gratiiTrei bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce între două clanuri de rromi din Roman a pornit un conflict pe tema dragostei. Când o fată minoră a plecat de acasă în Iaşi, la un băiat, rudele nu au stat cu mâna în sân şi l-au răpit pe „iubit” din faţa magazinului Dedeman, i-au aplicat şi o corecţie, până când au fost prinşi de poliţişti. Instanţa a dispus arestarea celor care au pus la cale toată povestea.

Pe 4 martie, minora, în vârstă de 17 ani, din Horia, ar fi plecat, împreună cu Diamant Stănescu, la Grajduri, în judeţul Iaşi. Fata are un copil de doi despre care se spune că ar fi al lui Diamant, chiar dacă acest lucru nu este trecut în certificatul de naştere.

Ghinionul lui Diamant a fost acela că, la câteva zile, acesta a fost zărit în magazinul Dedeman din Roman de un văr al fetei şi de încă doi fraţi, din care unul se pare că era un fost iubit al ei. Este vorba de Iulian Stănescu şi fraţii Florin şi Eduard Borcea. Cei trei „l-au înhăţat” pe Diamant, bănuind că fata locuieşte cu el, l-au băgat într-o maşină, l-au şi bătut şi au plecat spre Iaşi. Diamant nu era singur în magazin, iar cei care îl însoţeau au sunat imediat la 112, iar Poliţia i-a prins pe cei trei făptaşi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a cerut arestarea preventivă a lui Iulian Stănescu şi a fraţilor Florin şi Eduard Borcea, iar judecătorii romaşcani au admis propunerea. Cei trei sunt cercetaţi în stare de arest sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal asupra lui Diamant Stănescu. Chiar dacă au făcut contestaţie, cei trei rămân în arest pentru 30 de zile, până pe 8 aprilie.

Urmează ca poliţiştii să lămurească dacă fata a plecat de bună voie cu Diamant la Iaşi sau şi în acest caz a fost vorba de „răpire”, iar cel care este acum parte vătămată să rişte, la rândul său, să ajungă în arest cu propriii răpitori.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ceea ce ati relatat nu are nici un sambure de adevar.Tanarul rom din Iasi, a rapit de la Piata mare, o tanara roma, casatorita, care era impreuna cu copilul in acel moment. Dupa aceasta fapta, a sunat la rudele fetei rapite si le-a cerut la schimb fosta lui concubina, tot de etnie roma, din Horia(care s-a recasatorit intre timp).Familia tinerei rome rapite au luat fata ceruta(cu forta) si au dus-o la schimb undeva la Iasi.Fata rapita initial a fost adusa acasa cu tot cu copil cu pretul ,,predarii”catre rapitor a fostei sale concubine(cu care avea intr-adevar un copil).Intre timp,sotul si cei doi cumnati ai fetei date la schimb l-au zarit la Dedeman pe soferul rapitorului si l-au luat la bataie…poveste cu iz de amantlac…ramane de inteles de ce nu s-a sesizat nimeni si de ce nu au rezolvat organele statului aceste 2 cazuri de rapire.La momentul actual,fata rapita ramane la Iasi iar sotul ei si cei doi cumnati in arest pentru 30 de zile!