Teatrul Tineretului Piatra Neamț va ține spectacole la Roman

Teatrul Tineretului Piatra Neamț va ține spectacole la Roman

 

 

Teatrul Tineretului Piatra Neamț solicită încheierea unei colaborări cu municipiul Roman, prin care se dorește desfășurarea unor spectacole de teatru, susținute de trupa Teatrului Tineretului, în Sala „Nicolae Manolescu Strunga” (Sala de Festivități) din cadrul Primăriei municipiului Roman, în perioada 3 ianuarie – 31 iulie 2019.

Prima piesă ce va fi prezentată la Roman, joi, 7 februarie, de la ora 18, este „Dar… ce-ați crezut?!”, după Nadejda Ptushkina, un spectacol de Tudor Tăbăcaru, care-i are în distribuție pe actorii: Maria Hibovski, Aida Avieriței, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea Zapatoțki. Piesa, o comedie, a stat la baza unui spectacol care s-a jucat mai mult de zece ani la Teatrul de Arta din Moscova.

„Teatrul Tineretului este o importantă instituție culturală din județul Neamț, care activează din anul 1958 și pe a cărui scenă au urcat importante personalități ale teatrului românesc. În cei 60 de ani de existență, Teatrul Tineretului și-a câștigat renumele de rampă de lansare pentru tineri actori, regizori, scenografi, compozitori ce au avut ulterior cariere profesionale de excepție. Teatrul Tineretului a obținut premii la diverse concursuri naționale și internaționale, iar anual organizează Festivalul de Teatru Piatra Neamț, anul acesta fiind la a 31-a ediție. Teatrul Tineretului este finanțat de către Consiliul Județean Neamț și își propune să aducă spectacolele susținute de trupa sa și în alte locații din județul Neamț, promovând astfel valorile cultural-artistice atât în fața publicului din Roman, cât și din Zona Roman Metropolitan. În acest sens, Teatrul Tineretului Piatra Neamț solicită sprijinul administrației locale ca Sala de Festivități a Primăriei Roman să fie pusă la dispoziție, în mod gratuit, pentru susținerea spectacolelor de teatru mai sus menționate, precum și sprijinul privind vânzarea biletelor aferente. Ținând cont de importanța unui asemenea proiect cultural-artistic la nivel județean și local, care urmărește, totodată, și atragerea către sălile de spectacol a elevilor, tinerilor precum și a persoanelor vârstnice, oferindu-le de fiecare dată un spectacol de înaltă clasă profesională, contribuind astfel la dezvoltarea culturală a cetățenilor din urbea noastră, se impune încheierea unui Acord de asociere – cadru dintre Municipiul Roman și Teatrul Tineretului Piatra Neamț, pentru organizarea unor spectacole de teatru din cadrul Stagiunii Teatrale 2018-2019”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali romașcani, care trebuie să-și dea acordul pentru ca Teatrul să poată utiliza sala de festivități a Primăriei fără să achite o taxă de închiriere.

Anul trecut, festivalul Teatrului Tineretului a adus în fața publicului 31 de spectacole, 36 de reprezentanții, cinci concerte, trei ateliere și trei lansări de publicații.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0