Prima paginăEducatieCultural

Teatru de umbre, la Școala „Mihai Eminescu”

Dimensiune text

Atelierele de lucru se vor desfăşura în perioada 1 – 9 februarie, fiind organizate de Asociaţia Cultural Artistică „Gong”.

Asociaţia Cultural Artistică „Gong” organizează, în perioada 1 – 9 februarie, Atelier de Teatru de Umbre. Copiii interesaţi să-şi petreacă în mod plăcut şi interesant câteva ore de vacanţă sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a intra într-o lume de poveste. „Teatrul de umbre este o formă a teatrului de animaţie, în care personajele prind viaţă cu ajutorul unei surse de lumină. În cadrul atelierelor de Teatru de Umbre, copii vor avea posibilitatea să interacţioneze, să povestească, să-şi pună imaginaţia la lucru. Fiecare grupă va primi un scenariu. Pe baza acestui scenariu vor alege personajele, le vor desena şi decupa, apoi le vor însufleţi cu ajutorul luminii şi umbrelor, ei fiind actorii din spatele personajelor. Totul este o joacă foarte serioasă, din care, la final, va rezulta un spectacol emoţionant. Am avut ocazia de a participa la un curs pe această temă şi pot să spun că experienţa este la fel de frumoasă, deopotrivă, şi pentru copii şi pentru adulţi”, a spus Cătălina Bostan, preşedinte al Asociaţiei Cultural Artistice „Gong”.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci şi 12 ani, cei interesaţi se pot înscrie la adresa trupadeteatrugong@gmail.com sau la telefon 0745.258.917 sau 0766.343.962. Copiii vor lucra în grupe de câte zece persoane, durata unui atelier fiind de două ore. Preţul unui atelier este de zece lei. Pentru crearea unui spectacol, copiii vor trebui să frecventeze cel puţin trei ateliere, fiecare constituind o etapă necesară în construirea spectacolului. Atelierul de Teatru de Umbre este găzduit de Școala „Mihai Eminescu”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0