Țeapă cu locuri de muncă pe internet

Dimensiune text

Polițieștii ieșeni au arestat un bărbat de 28 de ani, din Prahova, care a înșelat peste 100 de oameni promițându-le locuri de muncă în străinătate. Oamenii legii cred printre cei înșelați s-ar afla și persoane din Neamț, pe care le sfătuiesc să depună plângere la Poliție, pentru a stabili numărul exact al victimelor. Bărbatul s-a îmbogățit, de pe urma lor, cu 160.000 de lei.

 

 

Pentru a-i înșela pe cei disperați să-și găsească de muncă, el posta anunțuri pe internet, iar în schimbul angajării le cerea celor care îl contactau să depună anumite sume de bani într-un cont bancar. Întrucât bărbatul a înșelat persoane din toată țara, iar ancheta se află în plină desfășurare, polițiștii ieșeni nu exclud  să existe victime și în județul Neamț. De aceea, ei fac apel la persoanele din Neamț care e posibil să fi fost înșelate să depună plângere la Poliție, pentru a stabili exact numărul victimelor și valoarea prejudiciului.

 

160.000 de lei din disperarea altora

 

Andrei Vasilescu a fost reținut marți, 4 iunie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și, tot în aceeași zi, judecătorii au dispus arestarea sa pentru 29 de zile. În propunerea de arestare emisă pe numele prahoveanului, anchetatorii menționează că acesta și-a deschis un cont bancar în vederea obținerii banilor în mod fraudulos, în vara anului 2011. Ulterior, acesta a postat mai multe anunțuri pe internet sau în ziare, în care menționa că oferă locuri de muncă în străinătate. Inculpatul a postat mai multe anunțuri, folosind diferite adrese de e-mail și indicându-se diferite numere de telefon pentru contact. Conform anchetatorilor, acesta și-a perfecționat în timp tehnica de săvârșire a faptelor, evoluând de la sume de 200-300 de lei, la sume de 2.000-3.000 de lei obținute de la fiecare parte vătămată. La percheziția domiciliară, anchetatorii au ridicat trei unități centrale de calculator, un laptop, 11 telefoane mobile, opt cartele SIM, bunuri despre care se crede că ar fi fost folosite la săvârșirea înșelăciunilor. Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că, în acest interval de timp, 120 de persoane ar fi depus în contul suspectului 160.000 de lei.

„Până în prezent, au fost identificate 72 de persoane din întreaga țară și nu excludem posibilitatea ca și persoane din Neamț să fi fost înșelate în acest mod. Persoanele din Neamț care au fost înșelate de către această persoană sunt sfătuite să facă plângere la Poliție, pentru a stabili exact numărul victimelor și valoarea pagubelor”, a precizat subcomisar Alexandru Chelaru, ofițer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0