Prima paginăSocial

Taxă specială pentru cei care nu încheie contract de ridicare a gunoiului

Taxă specială pentru cei care nu încheie contract de ridicare a gunoiului

Dimensiune text

 

 

Începând cu data de 1 iulie 2018 intră în vigoare proiectul european de managementul al deșeurilor pe zona Roman, moment în care, conform legislației în vigoare și licitației, fiecare cetățean și agent economic trebuie să încheie contract pentru ridicarea gunoiului cu firma de salubritate. Pe zona 2, contractul de gestiune a gunoiului a fost câștigat prin licitație de firma Rossal, care va încheia contract cu asociațiile de proprietari (pentru cei care locuiesc la bloc), cu proprietarii de la case și cu fiecare agent economic. Cei care vor refuza să încheie un contract de ridicare a gunoiului vor plăti la Primărie o taxă, iar această taxă specială este cu mult mai mare decât dacă ar încheia contractul cu Rossal.

Consilierii locali sunt convocați miercuri, 27 iunie, în ședință de Consiliu, pentru a stabili ce taxă specială vor plăti persoanele juridice care nu vor să încheie contract pentru ridicarea gunoiului. Prin HCL 127/2018 (http://primariaroman.ro/ConsLoc/HCL/2018/127_ANX_2018-05_modificare_HCL_13_2018.pdf) au fost aprobate tarifele aplicate pentru serviciul public de salubrizare.

„Tarifele sunt exprimate în lei/tonă fapt ce generează modificarea H.C.L. nr. 174 din 09.11.2015 privind instituirea taxei speciale de salubritate în municipiul Roman, pentru utilizatorii serviciului public – persoane juridice. Ca urmare a acestei modificări, vă supun spre analiză şi aprobare cuantumul tarifului – 500 lei/tonă – ce va fi aplicat începând cu data de 01.07.2018 pentru utilizatorii – persoane juridice – care nu au încheiat contract de prestări servicii cu operatorul serviciului de salubritate. Menţionez faptul că valoarea taxei speciale de salubrizare în municipiul Roman pentru utilizatorii persoane juridice fără contract, conform H.C.L. nr. 166 din 30.08.2017 privind instituirea taxei speciale de salubrizare în municipiul Roman, este în prezent de 125 lei/m.c./lună. Regimul şi cuantumul tarifelor şi taxelor speciale de salubrizare se stabilesc, se ajustează sau se modifică de către autorităţile administraţiei publice locale prin Hotărâre a Consiliului Local”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

De la 1 iulie, prețul pentru colectarea și depunerea deșeurilor din Roman la depozitul ecologic de la Girov va fi pentru persoanele fizice de 6,83 de lei (TVA inclus) pe lună pentru gunoiul produs. Tariful pentru persoanele juridice este unic la nivelul județului, impus prin proiect, astfel încât fiecare agent economic, în funcție de domeniul de activitate și de suprafața de desfășurare a activității, va avea de achitat o cotă parte din tariful de 409,36 lei/tonă (TVA inclus) pe lună. Acestea sunt tarife ce vor fi plătite de cei care au contract cu operatorul de salubritate. Cei care vor refuza să încheie contract vor avea de plătit la Primărie taxa specială de salubritate, care va fi de 500 de lei/tonă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • alex vas 2 ani

    cat este tariful,ptr persoane fizice,pentru cei din zona rurala?o sa aveti o surpriza !!!

  • Angelica 2 ani

    Am o întrebare. SINT proprietar locuiesc în străinătate și nu este închiriat Trebuie să fac acest contract ? MULȚUMESC!