Taxa pe paragină este susținută de primarul Leoreanu

Primarul municipiului Roman agreează ideea de a-i sancţiona pe proprietarii care îşi lasă clădirile în paragină, pentru că acestea afectează aspectul oraşului.

În unele zone ale municipiului Roman, după retrocedarea clădirilor și terenurilor către foștii proprietari, există mai multe case lăsate de izbelişte, fără geamuri şi uşi, dărâmate pe jumătate sau fără acoperișuri, care afectează aspectul zonei.

Multe dintre aceste clădiri sunt pe strada Ștefan cel Mare, acolo unde foștii proprietari au avut case construite, în special, în perioada interbelică. Unii dintre proprietari şi-au renovat casele, păstrându-le arhitectura de altădată, dar alţii nu s-au mai interesat de proprietatea lor şi au lăsat-o în paragină. Astfel de case se găsesc şi în alte zone ale oraşului, iar Primăria Roman a început să trimită somaţii proprietarilor pentru a lua măsuri, dacă nu vor să fie sanţionaţi. „Am trimis somații pentru imobilele abandonate de pe strada Ștefan cel Mare, de la numerele 179 și 183, care se află într-o stare deplorabilă, și urmează, dacă nu se iau măsuri în timpul cel mai scurt, amendă. Eu promit să am discuții din ce în ce mai severe, dacă lucrurile nu se pun la punct. Am înțeles că mai mulți primari vor să inițieze un cadru legislativ local pentru o taxă pe paragină. Trebuie creat un cadru legal, ceea ce, din punctul meu de vedere, este corect și eu agreez ideea aceasta. Subiectul îl vom discuta și la întâlnirea Asociației Municipiilor din România. Trebuie să se înțeleagă faptul că, dacă ești proprietar, trebuie să și gospodărești proprietatea pe care o ai, nu poți să o lași de izbeliște”, a declarat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0