Prima paginăActualitate

Taxa auto – în vigoare, timbrul de mediu – în plan

Dimensiune text

Nemțenii trebuie să plătească, începând cu 1 ianuarie, taxa de primă vânzare auto.

 

 

Aceasta a fost introdusă de Guvernul Boc la sfârșitul anului 2011 și trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat și pentru care nu a fost achitată taxa de poluare. Taxa auto a fost suspendată în luna ianuarie 2012, pe fondul unor proteste care au avut loc în mai multe orașe din țară, și a intrat din nou în vigoare începând cu acest an.

În ședința de Guvern de vineri, premierul Victor Ponta a anunțat că taxa auto va fi înlocuită cu un timbru de mediu. „În primul rând, la stabilirea valorii timbrului de mediu se va ține cont de emisii de noxe și de capacitate cilindrică, deoarece consumă mai mult o mașină de 5.000 centimetri cubi decât una de 1.500. Folosirea unor mașini mai noi și mai nepoluante va însemna un timbru de mediu cu o valoare mai mică. Pentru cele hibrid, electrice, nu se va plăti absolut nimic; posesorii autoturismelor mai vechi și mai poluante vor plăti mai mai mult. E normal lucrul acesta„, a afirmat primul ministru Victor Ponta.

Ceea ce s-a discutat în cadrul ședinței de Guvern de vineri a fost doar o informare, astfel că cei care vor să vândă un autoturism în perioada imediat următoare vor plăti taxa auto.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0