Tată şi fiică judecaţi pentru contrabandă

Dimensiune text

Un bărbat din Botoşani şi fiica acestuia vor fi judecaţi de magistraţii romaşcani pentru că făceau trafic cu ţigări din Republica Moldova. Cei doi au fost prinşi de poliţiştii romaşcani.

Oamenii legii au decis trimiterea în judecată a două persoane – tată  şi fiică -, ce au fost prinse de poliţiştii romaşcani că transportau ţigări de contrabandă. Fapta s-a petrecut pe 25 iunie 2013. Poliţiştii romaşcani au oprit în trafic un autoturism Fiat Ulysse, condus de o tânără de 33 de ani, din Botoşani. Agenţii de poliţie aveau informaţii că cei doi transportau ţigări aduse din Republica Moldova. Au oprit autoturismul în trafic, pe strada Ștefan cel Mare, au verificat actele tinerei care se afla la volan şi s-au uitat prin maşină. La prima vedere, totul părea în regulă, dar poliţiştii aveau în continuare suspiciuni, astfel că cele două persoane – tânăra de 33 de ani şi tatăl ei, în vârstă de 59 de ani – au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Roman. În timp ce tatăl şi fiica erau audiaţi, alţi poliţişti au cercetat autovehiculul mai bine şi au descoperit că sub podul pedalier se afla montată o ladă confecţionată artizanal, în care se aflau mai multe pachete de ţigări. Mai exact, 3.293 de pachete de ţigări cu timbru fiscal din Republica Moldova, adică 65.860 de ţigări.

La cercetări s-a constatat că totul era o afacere de familie, maşina fiind pe numele socrului conducătoarei auto. În faţa anchetatorilor, bărbatul de 59 de ani a recunoscut contrabanda cu ţigări, dar a susţinut că fiica lui nu ştia nimic despre acest lucru.

Cu toate acestea, trimiterea în judecată dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a fost pe numele ambelor persoane. Pe lângă faptul că vor fi judecaţi pentru contrabandă cu ţigări, cei doi trebuie să înapoieze statului 22.500 de lei – impozite şi penalizări aferente celor peste 3.000 de pachete de ţigări. Suma iniţială a fost de 33.668 lei, dar diferenţa a fost deja achitată de inculpaţi. De asemenea, autoturismul folosit pentru derularea activităţii infracţionale a fost pus sub sechestru.

Țigările confiscate de poliţişti ar fi trebuit să ajungă la Bacău.COMENTARII

WORDPRESS: 0