Prima paginăEducatie

Târgul „Oferta educațională 2013 – 2014” are loc la LPS

Dimensiune text

Sâmbătă, 25 mai, la Roman va avea loc ediția din acest an a Târgului  „Oferta educațională 2013 – 2014”. Evenimentul va fi găzduit, ca și la edițiile anterioare, de sala de sport a Liceului cu Program Sportiv.

 

 

Târgul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Neamț și are drept scop familiarizarea absolvenților de gimnaziu cu oferta educațională a liceelor din Roman și din zona Romanului. Târgul „Oferta educațională 2013 – 2014” va fi deschis și la Piatra Neamț și Tîrgu Neamț, unde prezentările vor dura două zile. Toate liceele din zona Romanului vor fi prezente la târg cu standuri amenajate astfel încât să atragă cât mai mulți dintre elevii vizitatori. Standurile amenajate vor face o prezentare a posibilităților de afirmare în carieră oferite de specializările dobândite în timpul liceului, activitățile extrașcolare la care pot participa elevii alegând un anumit liceu, dar și performanțele obținute de elevi în diverse concursuri și competiții.

Toate liceele din zona Romanului „se bat” pe 1.472 de elevi, cât numără generația care va absolvi clasa a VIII-a în această vară în școlile din Roman și din comunele învecinate. Lupta pentru elevi este o luptă dură, pentru că, deși toți elevii care termină clasa a VIII-a au un loc rezervat la liceu, nu toți urmează apoi cursurile clasei a IX-a. Cea mai mare parte a elevilor care se pierd pe drum după ce termină clasa a VIII-a este reprezentată de elevii din mediul rural. Naveta către o școală de la oraș, sărăcia în care se zbat cele mai multe dintre familiile de la țară, lipsa sprijinului familial și, de cele mai multe ori, lipsa motivației și orizontul îngust al familiei din care provin îi determină pe mulți elevi de clasa a VIII-a să termine studiile după ce absolvă școala gimnazială. În anul școlar curent au fost înregistrate peste 200 de cazuri de abandon școlar.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0