Târg de Crăciun și sărbătoare la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Târg de Crăciun și sărbătoare la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

 

Cercurile și cluburile școlare de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman și-au continuat activitatea și în acest an școlar. Elevii colegiului s-au întâlnit în cadrul atelierului de creație ACT-ART, pentru a confecționa ornamente de Crăciun, pentru o cauză nobilă. Activitatea a fost coordonată de către profesor Alexandra Ivanciu, împreună cu conducerea școlii și profesorii Dana Mihaela Rusu și Andreeea Ostafe, implicând elevii claselor a XI-a A, a XI-a C, a XII-a A, a XII-a C.

„În cadrul atelierelor de lucru desfășurăm activități variate, iar elevii pleacă în mod cert acasă mai câștigați, cel puțin cu energie și cu o motivație mai puternică de a se reîntoarce la școală. Crăciunul reprezintă o bucurie ce o simți doar o dată pe an, care impregnează pe chipurile noastre acel zâmbet natural ce descrie imensitatea bucuriei lăuntrice pe care o reflectă sărbătoarea. Prin intermediul acestei activități, am dorit să aducem spiritul Crăciunului și bucuria nașterii Mântuitorului printre elevii noștri. Aceștia s-au implicat și au realizat diverse ornamente de Crăciun – globuri, felicitări, brăduți, oameni de zăpadă -, pe care le-au vândut în cadrul Târgului de Crăciun organizat în liceu în sala de cursuri a clasei a XII-a C. Cu banii strânși, s-au cumpărat alimente pentru o familie din Trifești căreia i-a ars de curând casa. Apreciem foarte mult dăruirea cadrelor didactice care și-au făcut timp să fie alături de elevii noștri să îi îndrume. M-a surprins în mod plăcut participarea numeroasă a elevilor, maniera în care au colaborat și obiectele inedite realizate”, a precizat Ana-Maria Zăloagă, directorul liceului.

„Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă, de religie. Sigur ne gândim cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad, să fim mai buni și să încercăm, pe cât posibil, să facem fapte bune. Târgul de Crăciun organizat la noi în liceu a avut un scop caritabil, și anume acela de a ajuta familia din Trifești care a fost greu încercată. Vă mărturisesc cu bucurie în suflet că avem elevi cu suflet bun și curat care au sărit în ajutorul familiei greu încercate. Aceștia s-au mobilizat și au donat obiecte vestimentare și alimente, pe lângă alimentele achiziționate cu banii strânși în cadrul Târgului de Crăciun. De asemenea, elevii clasei a XII-a C au donat și bradul de Crăciun de la ei din clasă. Suntem mândri de elevii noștri și doresc să mulțumesc pentru sprijin conducerii școlii și profesorilor implicați”, a precizat profesor Alexandra Ivanciu.

colegiul-miron-costin-targ-de-craciun-01

colegiul-miron-costin-targ-de-craciun-02

colegiul-miron-costin-targ-de-craciun-03

colegiul-miron-costin-targ-de-craciun-05

colegiul-miron-costin-targ-de-craciun-06

 COMENTARII

WORDPRESS: 0