Prima paginăCultural

[VIDEO] Tânărul pianist romașcan Ștefan Buzdugan, laureat al Concursului „Valori pianistice”

[VIDEO] Tânărul pianist romașcan Ștefan Buzdugan, laureat al Concursului „Valori pianistice”

Dimensiune text

 

 

La finalul săptămânii trecute, în perioada 8 – 9 iunie, tânărul pianist romașcan Ștefan Buzdugan, elev la Colegiul Național „Roman-Vodă”, a participat la prima ediţie a Concursului „Valori pianistice”, competiţie dedicată tinerilor muzicieni pasionaţi şi iubitori ai pianului, organizată de Asociația Pro Valores, care s-a desfășurat în Salonul Librăriei Muzicale „George Enescu”, din București.

Peste 70 de tineri pianiști din Pakistan, Ucraina, Canada, Germania și România s-au înscris la prima ediție a concursului „Valori pianistice”, competiție inedită în urma căreia cei mai buni dintre cei foarte buni, pe lângă premiile în bani, vor avea și șansa de a cânta în fața publicului larg în nu mai puțin de opt recitaluri, desfășurate în săli importante din București, dar și în spații culturale de mare vizibilitate din Tecuci, Onești, Sibiu și Breaza.

Ștefan Buzdugan a obținut premiul al doilea la Categoria C a concursului, pentru interpretarea Baladei nr. 1 de Frédéric Chopin, Op. 23 sol minor, și va participa astfel la Gala laureaților ce va avea loc la sâmbătă, 15 iunie, la Sala Mică a Ateneului Roman – Filarmonica „George Enescu”, de la ora 17:00, într-un cadru festiv.

Juriul a fost alcătuit din personalități ale vieții muzicale internaționale: Mădălina Pasol – pianist concertist, Călin Dragoș – conferențiar universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Christina Boos – profesor și pianist, Germania, Olivia Doniga – profesor, PianoArt Galași, și Sebastian Crăciun – președintele Asociației Pro Valores.

Pentru rezultatul obținut la acest concurs, Ștefan Buzdugan a fost felicitat și de primarul Lucian Micu: „Sunt mândru și, în același timp, onorat că tânărul romașcan Ștefan Ciprian Buzdugan a reușit o frumoasă performanță la Concursul «Valori Pianistice», un succes personal care-i completează reușitele din viață, dar un mare câștig și pentru orașul nostru. Ștefan, sub îndrumarea talentatului profesor și pianist Iulian Arcadi Trofin, a obținut premiul al II-lea la această competiție ce crește valoarea culturală românească prin încurajarea tinerilor pianiști să studieze și acest instrument. Odată cu obținerea acestui premiu, Ștefan a fost răsplătit și cu participarea la turneul de opt recitaluri ce va avea loc în țară. Sâmbătă, la ora 17.00, Ștefan va cânta în sala mică a Ateneului Român, un alt loc în care răsună vocea Romanului, unde director este romașcanul Andrei Radu Dimitriu. Tinerii au nevoie de toată încurajarea noastră, pentru că România se dezvoltă pentru ei, prin cultură, talent și dăruire! Felicitări, Ștefan, Romanul este mândru de tine!”.

Interpretarea lui Ștefan Buzdugan în cadrul concursului, în clipul următor, după momentul 5.26.10:

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0