Prima paginăActualitate

Tânără din Neamț infectată cu coronavirus, decedată la Centrul pentru Persoane cu Handicap din Păstrăveni

Tânără din Neamț infectată cu coronavirus, decedată la Centrul pentru Persoane cu Handicap din Păstrăveni

Dimensiune text

 

Miercuri dimineață, 6 mai, autoritățile au anunțat cazurile altor 17 persoane din România infectate cu coronavirus care au decedat, numărul deceselor asociate COVID-19 ajungând la 858.

Conform Grupului de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României, între acestea se numără și cazul unei femei în vârstă de 36 de ani, din județul Neamț, care era internată în Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din comuna Păstrăveni. Aceasta suferea și de obezitate morbidă, hipertensiune arterială și sindrom dislipidemic. Acesta a fost internată de la începutul lunii mai în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, din 3 mai fiind ventilată mecanic și intubată. Proba pentru testul de infecția cu COVID-19 fost prelevată în 2 mai, fiind confirmată două zile mai târziu. Decesul pacientei a survenit în data de 4 mai.

Încă un angajat al Centrului Păstrăveni, pozitiv cu coronavirus

Conform Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, tânăra internată în Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni fusese internată în spital în seara zilei de vineri, 1 mai, după un puseu de febră. Starea acesteia s-a agravat, iar luni seara, 4 mai, a decedat.

„Tot vineri seara, conducerea Centrului Păstrăveni a fost anunțată de unul dintre angajați despre faptul că are un test pozitiv la coronavirus și a fost internat în spital. Acesta fusese izolat la locul de muncă în perioada 11 – 25 aprilie 2020, potrivit prevederilor Ordonanței militare nr.8. Pe perioada izolării, angajatul nu a prezentat niciun fel de simptome specifice infectării cu coronavirus, iar fiecare vizită în pavilioanele beneficiarilor a fost realizată cu echipament complet (combinezon, mască, botoși, mănuși), iar timpul petrecut cu aceștia a fost limitat la maximum. De asemenea, în perioada respectivă nici un alt angajat sau beneficiar nu au avut simptome de infectare”, precizează comunicatul DGASPC Neamț.

Reprezentanții instituției mai precizează că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a început marți, 5 mai, testarea personalului de la Păstrăveni care a lucrat în prima tură, 11– 25 aprilie și care în acest moment se află la domiciliu, precum și testarea beneficiarilor din pavilionul în care locuia tânăra care a decedat. De asemenea, a început testarea personalului care va intra în tura a III-a de izolare la locul de muncă din data de 8 mai din toate centrele de adulți și copii.

„DGASPC Neamț a dispus o serie de măsuri, de la începutul lunii martie, menite să diminueze riscul răspândirii infecției cu coronavirus. Astfel, beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unități, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție complete (măști, mănuși, botoși, capeline, pelerine de unică folosință, combinezoane), s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, s-au făcut dezinfecții frecvent și s-a limitat interacțiunea beneficiarilor la maximum. De asemenea, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului și beneficiarilor și s-au solicitat fonduri de la Consiliul Județean în vederea efectuării de teste pentru personalul centrelor de copii”, mai precizează reprezentanții DGASPC Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0