Prima paginăActualitate

Tânăra cu două tentative de suicid a încetat din viaţă

Dimensiune text

Liceana de 17 ani a încercat prima dată să îşi ia viaţa în data de 9 ianuarie, ingerând o cantitate foarte mare de medicamente. Cea de-a doua tentativă, din data de 16 ianuarie, i-a fost fatală.

Tânăra de 17 ani, din Cârjoaia, comuna Cotnari, judeţul Iaşi, elevă a Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, care a încercat de două ori să se sinucidă, a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi. Ea se afla în comă profundă de pe 16 ianuarie. „Starea sa de sănătate se agravase şi mai mult încă de duminică. Atunci făcea febră, avea convulsii şi tensiune ridicată. În noaptea de luni spre marţi, fata a decedat. Noi am anunţat de îndată organele de poliţie, aşa cum am făcut-o şi prima dată când a fost adusă la spital, iar acum trupul fetei se află la Institutul de Medicină Legală, iar medicul de acolo a primit copii după toate fişele de observaţie ale fetei. Acesta va efectua autopsia de îndată ce va primi ordin de la Procuratură”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Liceana de 17 ani a încercat prima dată să îşi ia viaţa în data de 9 ianuarie, ingerând o cantitate foarte mare de medicamente, aşa cum a reieşit după ce i s-au făcut spălături stomacale. Potrivit cadrelor medicale, după ce starea fetei s-a îmbunătăţit şi a fost consultată inclusiv de un medic psihiatru, aceasta a fost externată din spital, pe baza unei semnături date de către un unchi de-al său. La scurt timp după ce a plecat din spital, pe 16 ianuarie, tânăra a fost adusă din nou la Centrul de Primiri Urgenţe, de această dată cu diagnosticul de stop cardio-respirator resuscitat, iar de atunci ea s-a aflat internată la secţia Terapie Intensivă, starea sa de sănătate fiind foarte gravă. Motivul care a adus-o în acea stare nu a fost clar, întrucât, din cauză că se afla în stop respirator, nu i s-au putut face investigaţii medicale amănunţite, pentru a nu risca să i se agraveze şi mai tare situaţia.

„Am fost alături de tânăra aceasta pe tot parcursul internării sale în spital. Am vizitat-o mereu şi am sperat că starea sa se va îmbunătăţi. Îmi pare rău de cele întâmplate şi suntem cu toţii extrem de îndureraţi. Suntem alături de familie în durerea pricinuită de dispariţia fetei şi atât colegii, cât şi profesorii, am pus cu toţii mână de la mână pentru a ajuta cu cheltuielile de înmormântare”, a declarat Nelia Lorica Havrici, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • vladimir 7 ani

    O poveste trista. Oare nu se puteau face mai multe pentru tanara de 17 ani? A fost consultata de un psihiatru si externata dupa prima tentativa de suicid! Pai cui a fost data in observatie? Unui unchi?Era starea ei de sanatate destul de buna pentru a fi externata? Cauza decesului se pare ca nu are legatura cu internarea din 9 ianuarie. Pacat de o viata atat de frageda.Si din ce motive nu i s-au putut face investigatii mai amanuntite la a doua internare? Avea dreptul , chiar daca nu a dat „dreptul” la un tratament de calitate.