Prima paginăSport

Tamara Bokaric, încă fără drept de joc la HCM Roman

Dimensiune text

Pivotul bosniac mai are de răbdat până să joace la HCM.

Adusă în vară de la Steaua Roşie Belgrad, pivotul de sorginte bosniacă Tamara Bokaric încă nu are drept de joc la HCM Roman, echipă care a început campionatul, în urmă cu o săptămână, cu o victorie mare, 26-25, la Cluj, cu Universitatea Jolidon, echipă mereu prezentă pe podiumul Ligii Naţionale feminine de handbal. Tamara nu a putut să joace la Cluj şi nu va putea să o facă nici în etapa următoare, sâmbătă, 14 septembrie, când HCM Roman va întâlni, pe teren propriu şi de la ora 11, Dunărea Brăila, lidera Ligii Naţionale după etapa inaugurală. Deocamdată, Bokaric se căleşte la antrenamente, în aşteptarea validării transferului. A ajuns la Roman în urmă cu două luni. De atunci s-a încălzit în jocuri de pregătire.

„Durează, de mult timp, trecerea prin toate procesele premergătoare legitimării jucătoarei, inclusiv avizul de la Federaţia Europeană. Birocraţie este destulă. Eu sper ca, în mai puţin de două săptămâni, să se rezolve, în sfârşit, acest transfer. Când am transferat-o pe Gulnara Garipova, care jucase deja în campionatul românesc, a durat două luni. Tamara nu va putea juca nici în meciul cu Dunărea Brăila. Eu cred că, săptămâna viitoare, la următorul meci din campionat, din etapa a treia, va avea drept de joc pentru noi”, a declarat Costel Munteanu, vicepreşedinte al HCM Roman.

În aşteptarea etapei a doua

Lotul HCM Roman se pregăteşte intens pentru partida cu Dunărea Brăila, cu gândul la victorie. În acest moment, Dunărea se arată ca mai puternică decât Universitatea Cluj, cel puţin prin prisma rezultatelor din prima etapă: Corona 2010 Braşov – CSM Cetate Deva 32-26, Dunărea Brăila – CSM Bucureşti 28-20, Universitatea Neptun Constanţa – HCM Baia Mare 25-31, SCM Craiova – HC Zalău 23-23, HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti 22-25.

Etapa următoare se va întinde pe parcursul a şase zile, începând din 13 septembrie: Braşov – Craiova, Zalău – Cluj, Roman – Brăila, Bucureşti – Constanţa, Deva – Ploieşti, Baia Mare – Râmnicu Vâlcea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0