Tactica pârjolirii gazonului

Tactica pârjolirii gazonului

Se conturează noua echipă de handbal a Romanului
Juniorii II de la LPS Roman au ratat calificarea la turneul final
HCM Roman reia pregătirile pentru a continua un sezon foarte greu

 

Dacă este un antrenor pe lumea aceasta care să nu aibă niciun fel de compasiune pentru spectatori și telespectatori, atunci acela este Jose Mourinho. Pentru antrenorul portughez, rezultatul este cel mai important lucru, iar pentru obținerea sa este în stare să sacrifice și ultima brumă de spectacol. „Scopul scuză mijloacele” este dictonul după care și-a ghidat cariera, iar acesta l-a ajutat să aibă rezultate foarte mari. Spre deosebire de antrenori ca Pep Guardiola sau Carlo Ancelotti, adevărați esteți ai fotbalului, Mourinho îngroapă arta în crampoanele apărătorilor, până când primejdia trece, după care se felicită zgomotos în fața propriilor suporteri, convins că aceștia pot fi cumpărați cu orice fel de victorie sau calificare.

În returul cu Celta Vigo, din semifinalele Europa League, tehnicianul în vârstă de 54 de ani a oferit o adevărată lecție de cinism, renunțând practic la fotbal încă din prima repriză pentru a apăra un avantaj general de două goluri. Deși avea în față un adversar de mâna a doua spre a treia, Mourinho n-a ținut cont de acest aspect, ci a ordonat echipei să joace orice, numai fotbal nu. Important era ca mingea să fie cât mai departe de poarta lui Sergio Romero, în rest nu mai conta nimic. Pârjolirea gazonului, așa cum făceau pe vremuri domnitorii români în calea oștirilor otomane, a fost tactica lui Mourinho pentru a trece de Celta, o echipă căreia nu-i venea să creadă că a ajuns să ia cu asalt Teatrul Viselor. Oaspeții au fost la un pas să dea lovitura pe Old Trafford dacă John Guidetti ar fi fost puțin mai inspirat la ultima fază, însă, în cele din urmă, Mourinho a răsuflat ușurat că a scăpat și că va juca finala.

Foto: www.flickr.com

Dacă acesta este fotbalul viitorului pe care Jose îl propune la Manchester United, atunci dați-mi voie să schimb canalul pe curling, cricket sau chiar hurling, întrucât cred că sunt mai câștigat. S-o fi jucând fotbalul pe trofee, însă a-l silui în asemenea hal pentru a ajunge să ridici o cupă este grotesc. Unul dintre cei mai mari tehnicieni pe care i-a avut fotbalul, Johan Cruyff, declara la un moment dat: „ Jocul trebuie să fie pe primul loc, iar rezultatele și banii în plan secund. Cea mai importantă parte a fotbalului o reprezintă fanii, care trebuie să meargă acasă fericiți. Este timpul lor liber și trebuie să le oferi ceva care să-i bucure.” Declarația Olandezului Zburător spune totul despre ceea ce înseamnă în esență fotbalul, sportul de care ne-am lăsat vrăjiți încă din copilărie.

 

Pentru United, ultimul examen în această competiție va fi contra fostei echipe a lui Cruyff, Ajax Amsterdam, care pornește cu șansa a doua dacă este să ne raportăm la cotele oferite celor două formații de casele de pariuri sportive, însă Lăncierii nu se tem deloc de Manchester, ba sunt chiar bucuroși că dau peste Diavolii Roșii, după cum informează site-ul https://extra.bet365.com/news/ro/.

Desigur, e greu de anticipat ce se va întâmpla în confruntarea de la Stockholm, însă dacă United va adopta aceeași strategie ca în meciul cu Celta, atunci să sperăm că Ajax va ști să-i răspundă cât mai bine.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!