Tabletele consilierilor romașcani, motiv de boicot la ședința de Consiliu Local

Tabletele consilierilor romașcani, motiv de boicot la ședința de Consiliu Local

Economie la bugetul local pentru manifestările de luna trecută
Consilierii locali, chemați în ședință pentru aprobarea bugetului și scumpirea gunoiului
Primăria municipiului Roman vrea să editeze ziarul „Info Primăria Roman”

 

Un boicot au încercat vineri, 10 martie, aleșii locali din partea PSD să facă la convocarea la o ședință „de îndată”, altfel nu prea se explică lipsa celor șase consilieri ai partidului de stânga. Oricum, majoritatea în Consiliul Local Roman este asigurată de PNL și 12 dintre cei 14 consilieri de dreapta au ajuns la timp pentru vot.

Cei 20 de consilieri locali romașcani au fost convocați în ședință „de îndată” joi, 9 martie, pentru vineri, 10 martie. Conform legii, o ședință „de îndată” nu presupune – așa cum este, de exemplu, în cazul unei ședințe ordinare – ca proiectele de hotărâre să ajungă la aleșii locali cu cinci zile înainte de momentul dezbaterii. Proiectele de hotărâre au ajuns pe tabletele aleșilor în seara de joi, iar ședința a fost programată a doua zi, pentru ora 13.00.

Unii consilieri PSD au putut fi zăriți pe holurile Primăriei chiar înainte de ședință, după care au „dispărut”. Președintele PSD Roman spune că aleșii social-democrați au considerat că totul s-a făcut în pripă și – probabil pentru că nu au putut studia proiectele – nu au mai venit. „Am înțeles de la dânșii că proiectele de hotărâre au fost transmise cu mare întârziere și unii care nu au tabletele bune – sau, nu știu, sunt defecte – au intrat pe site-ul Primăriei și nu erau postate pe site, deci nu s-a respectat termenul legal și nu au avut timp să studieze proiectele de hotărâre”, a afirmat președintele Organizației PSD Roman, senatorul Dan Manoliu, care a precizat că decizia de neprezentare a consilierilor locali PSD la ședința de îndată de vineri le-a aparținut acestora.

Cele cinci proiecte de hotărâre, plus un punct suplimentar transmis înaintea ședinței, au trecut cu votul consilierilor prezenți, absenți fiind cei șase consilieri ai PSD și consilierii PNL Miluță Scutaru și Petru Farcași.

Ideea utilizării tabletelor pentru a se face economie la kilogramele de hârtie tipărite pentru fiecare proiect și multiplicate pentru cei 20 de consilieri a fost aplaudată, în urmă cu doi ani, de toată lumea, chiar dacă aproape la fiecare ședință câte un consilier uită „gadgetul” acasă. Inclusiv reprezentanții mass-media primesc proiectele de hotărâre pe e-mail sau sunt informați, prin SMS, despre publicarea lor pe site-ul administrației locale.

 

foto: facebook / Primăria Municipiului Roman


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!