Tablete de la şcoală pentru elevii de clasa a III-a

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Comunicaţiilor derulează un proiect prin care toţi elevii din învăţământul primar vor primi tablete pentru a le folosi la şcoală. Primii care vor primi tablete sunt elevii de clasa a III-a, în martie 2015.

Toţi elevii de clasa a III-a vor primi tablete pentru a le folosi la şcoală, începând din martie 2015. Anunţul a fost făcut de ministrul Comunicaţiilor, Traian Coţovelea, care a precizat că este în lucru un proiect comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Comunicaţiilor pentru „digitalizarea” elevilor din învăţământul primar. Proiectul vizează introducerea etapizată a tabletelor pentru toţi copiii din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, în funcţie de finalizarea manualelor digitale. Pentru clasele a II-a şi a III-a, manualele digitale sunt deja gata, iar Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că va lansa licitaţia pentru achiziţia de tablete până la sfârşitul acestui an. „Fără nicio discriminare, toţi cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablete în luna martie 2015. Valoarea estimativă a licitaţiei se situează în jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmând să fie acoperiţi din fonduri europene”, a spus ministrul Coţovelea, prezent la lansarea Strategiei Naţionale privind Agenda Digitală pentru România 2020. El a adăugat că elevii din clasele a II-a şi a IV-a vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015.

Elevii mai au de aşteptat, însă, şi manualele clasice, pe hârtie. Deşi licitaţia a fost încheiată pentru toate manualele necesare la clasele I şi a II-a, cu o singură excepţie, elevii folosesc tot manualele cu conţinut vechi, neadaptat programei şcolare în vigoare. „Nu avem un termen pentru primirea manualelor în teritoriu”, a spus inspectorul şcolar pentru învăţământul primar, Florin Dimon. Singurul manual pentru care va fi reluată licitaţia – întrucât a fost contestată şi a doua oară – este Abecedarul, manual numit „Comunicare în limba română pentru clasa I”. Întrucât pentru acest titlu vor fi reluate procedurile pentru licitaţie, este aproape sigur că elevii de clasa I vor termina anul şcolar lucrând de pe fişe şi materiale auxiliare.


COMENTARII

WORDPRESS: 0