Tablete de fosfură de aluminiu și kilograme de mercur, confiscate de polițiști

Tablete de fosfură de aluminiu și kilograme de mercur, confiscate de polițiști

Frizerii sancționate pentru că nu oferă garanție
Nereguli la unităţile de alimentaţie publică
Carne de miel alterată, vândută de Paşti

 

politie-accident60 de infracțiuni au fost constatate, 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate și peste 16.000 de kilograme și 95 de litri de substanțe periculoase, 1.300 de tablete de fosfură de aluminiu și 3,3 kilograme de mercur au fost confiscate, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii specializați în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În perioada 5 octombrie – 10 noiembrie, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliției Române a coordonat o acţiune în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Covasna, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Vaslui şi Vrancea. Acțiunea a avut ca scop prevenirea și sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

„Polițiștii au efectuat verificări şi controale la 300 de operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe sau deşeuri chimice periculoase. În urma acțiunii, au fost constatate 60 de infracţiuni, dintre care 39 prevăzute de OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, nouă infracţiuni de trafic de substanţe toxice, prevăzute de Codul Penal, 11 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor și o infracţiune la Legea 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare. De asemenea, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 278.000 de lei, pentru alte nereguli constatate”, precizează un comunicat al Poliției Române.

Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 16.016 kilograme și 95 de litri de substanțe periculoase, 1.300 de tablete de fosfură de aluminiu, substanță clasificată ca fiind foarte toxică, și 3,3 kilograme de mercur. Au mai fost identificate şi repuse în circuitul legal aproximativ 1.757.232 de kilograme și 1.206 de litri de deşeuri periculoase.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!