Tabără de vară în lumea lui Momo

Centrul „Sfîntul Leonardo Murialdo”, din Roman, desfășoară activități recreative pentru copiii romașcani sub genericul „Vara împreună”. “Povestea lui Momo”, scrisă de Michael Ende, este tema campusului desfășurat la Centrul romașcan.

 

Este al 11- lea an cînd organizăm acest tip de activități. În fiecare an, tabăra pentru copii «Vara împreună» a avut o poveste în jurul căreia au gravitat toate activitățile din vara respectivă. Tema campusului din acest an este «Povestea lui Momo»„, a precizat părintele Solideo Poletti, coordonatorul Centrul „Sfîntul Leonardo Murialdo” din Roman.

În cadrul momentelor de cateheză desfășurate în campus, copiii sînt conștientizați că timpul trebuie folosit corespunzător, așa cum reiese și din poveste. „În fiecare zi, copiii ascultă o mică scenetă și discută pe  marginea celor întîmplate acolo. Apoi, ei sînt antrenați, cu ajutorul voluntarilor, la diverse activități sportive, interpretază cîntece și învață să danseze. Cel mai important lucru pe care copiii îl învață în acest campus este prietenia și spiritul de echipă„, a spus coordonatorul Centrul „Sfîntul Leonardo Murialdo” din Roman.

Activitățile recreative din Centrul „Sfîntul Leonardo Murialdo” din Roman sînt frecventate de copii cu vîrste între 6 și 13 ani din parohiile ortodoxe și catolice din zona centrului, zilnic între orele 9.00 și 12.00. Pentru buna desfășurare a acestor activități lucrează 25 de animatori voluntari.

Povestea lui Momo, scrisă de Michael Ende, după care se desfășoară activititățile campusului, vorbește despre o fetiță care trăiește printre ruinele unui vechi amfiteatru. Înzestrată cu un talent deosebit, Momo are puterea de a înapoia oamenilor timpul furat de o organizație fantomatică a unor „domni cenușii”. Acordînd atenție fiecărui om, Momo îi ajută să-și găsească singuri răspunsuri la întrebările care-i frămîntă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0