SVSU Săbăoani, locul doi pe județ

Dimensiune text

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei Săbăoani este al doilea cel mai bun din județ. Confirmarea valorii acestui SVSU a venit sâmbătă, 30 mai, la faza judeţeană a Concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Activitatea a avut loc pe Stadionul Orăşenesc Bicaz şi a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi Primăria Bicaz.

SVSU Săbăoani are o istorie de aproape 100 de ani. Într-un registru din comună sunt date despre formaţia de pompieri voluntari de la 1936 şi până în 1975. Sunt oferite detalii despre felul în care arăta atunci localitatea, pentru a ajunge şi la contextul care a determinat o mână de oameni gospodari să ia iniţiativa alcătuirii unei echipe de intervenţie şi să facă eforturi mari pentru dotările necesare. Acum, SVSU Săbăoani numără peste 40 de membri. Pompierii voluntari au la îndemână o autospecială cu apă, fabricată în 1969, dar bine întreţinută, o motopompă, un generator de curent şi un aparat de sudură, iar activitatea lor a salvat, în toţi aceşti ani, multe vieţi şi bunuri materiale.

La competiţia de sâmbătă au participat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Săbăoani, Păstrăveni, Taşca şi opt Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă de pe teritoriul judeţului Neamţ. Echipajele au parcurs trei probe: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”.

La etapa interjudeţeană a competiţiei, care se va desfăşura luna viitoare în judeţul Suceava, vor participa Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Taşca şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Ga Pro Co Săvineşti, care au obţinut primul loc la sfârşitul etapei de sâmbătă. Locurile al doilea şi al treilea au fost ocupate de SVSU Săbăoani, respectiv SVSU Păstrăveni, şi de Serviciile Private ale firmelor Forestar, respectiv Geo Sting.COMENTARII

WORDPRESS: 0