Sute de sancțiuni date din cauza vitezei

Dimensiune text

Într-o singură săptămînă, peste 700 de șoferi au fost amendați din cauza vitezei.

 

 

În perioada 16 – 22 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul campaniei preventive „SPEED”, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL). Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere cauzate de viteza excesivă, conștientizarea participanților la trafic asupra pericolului la care se expun atunci cînd nu respectă limitele legale de viteză, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

Polițiștii rutieri au acționat pe parcursul întregii săptămîni, folosind toate aparatele radar din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 722 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 16 permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației.

„Reamintim conducătorilor auto că limita maximă de viteză în localități este de 50 km/h, iar limitele maxime de viteză în afara localităților sînt, pe autostrăzi, de 130 km/h, pe drumurile expres sau pe cele naționale europene, de 100 km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri – de 90 km/h”, a afirmat inspector Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atît în localități, cît și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.COMENTARII

WORDPRESS: 0