Prima paginăCultural

Sute de romașcani, la Stejar, de Ziua Unirii Principatelor Române

Sute de romașcani, la Stejar, de Ziua Unirii Principatelor Române

Dimensiune text

 

Câteva sute de romașcani de toate vârstele au fost prezenți vineri, 24 ianuarie, în Piațeta Unirii de la stejarul de pe strada Smirodava, pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române. Pe lângă conducerea Primăriei, la eveniment a luat parte și senatorul Dan Manoliu, care a făcut apel la oameni să își iubească aproapele, dar, în aceeași măsură, și țara. Primarul Lucian Micu le-a vorbit celor prezenți despre unitate: „Să ne unim inimile în jurul stejarului, să ne înălțăm realizările pe ramurile lui puternice și să ne ferim de rele sub scoarța lui. Să prețuim ceea ce avem și să-i ocrotim pe cei dragi! Să ne iubim orașul și să dăm mână cu mână, cei cu inimă de romașcan!”.

Tinerii talentați din Trupa de teatru „Gong” au susținut un recital de poezii, apreciat de cei prezenți. Printre participați s-au numărat și mai mulți elevi de la Școala „Carmen Sylva” din Horia, sub coordonarea pensionarului militar Gheorghe Bugan, care au prezentat ținuta și drapelul Batalionului de Geniu, instituit, în 1959, sub comanda inginerului Panait Donici.

La finalul alocuțiunilor, cel puțin jumătate din romașcanii care au fost la manifestare au învârtit hora unirii în jurul Stejarului.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0