Prima paginăActualitate

Sute de polițiști și jandarmi, la datorie de Paști

Sute de polițiști și jandarmi, la datorie de Paști

Dimensiune text

 

Peste 400 de poliţişti nemțeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în perioada 14 – 17 aprilie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști, informează IPJ Neamț.

Astfel, 340 de poliţişti de ordine publică, 24 de polițiști de investigarea criminalității economice, 18 polițiști de investigații criminale și 34 de polițiști de intervenție specială, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Şeful Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus ca polițiștii aflați în misiune și patrulele de siguranță publică să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să dea dovadă de promptitudinea atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice pe traseele de acces către aceste zonele turistice, precum şi în zona lăcaşurilor de cult religios, 52 de poliţişti rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii unor evenimente grave, fiind folosite, în acest sens, 26 de mijloace auto.

„Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă! Vom fi la datorie!”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Jandarmi din Neamț și Bacău, în zonele lăcașurilor de cult

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale, peste 250 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, sprijiniţi de colegii lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, vor acţiona zilnic la nivelul judeţului, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 19 de obiective din competenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În noaptea de 15 spre 16 aprilie, peste 150 de jandarmi, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ceremoniilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului la mănăstirile şi bisericile din judeţ.

În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.

Jandarmii nemţeni recomandă participanţilor: adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială; respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură; acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale; acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate; să nu participe la slujbe sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor arme de orice fel, materii explozive, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

„Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă — 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de ordine şi siguranţă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea lor”, informează Jandarmeria Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0