Sute de mii de lei pentru activități culturale, religioase și sportive

Dimensiune text

Accesul la finanțarea nerambursabilă asigurată de CJ Neamț se face prin licitație.

 

Asociațiile, organizațiile non-guvernamentale și fundațiile din județ pot desfășura, în acest an, proiecte cu finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Neamț. În fiecare an, Consiliul Județean Neamț acordă finanțări nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general. Domeniile de intervenție selectate sînt cultură și religie, servicii sociale, activități sportive și de tineret. Suma totală alocată pentru program în anul 2012 este de 500.000 lei. Din acești bani, 200.000 de lei sînt repartizați pentru cultură și religie, 150.000 de lei pentru asistență socială și 150.000 de lei pentru activități sportive și de tineret.

Acces la aceste fonduri poate avea orice persoană fizică sau persoană juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit sau de cult religios recunoscut conform legii, care dorește să sprijine realizarea unor obiective de interes public general, regional sau local.

Anunțul de participare la selecția de proiecte va fi publicat în Monitorul Oficial al României, partea a VI-a, în două cotidiane de interes local și pe site-ul www.cjneamt.ro . Perioada de elaborare și depunere a proiectelor va fi de 30 de zile calendaristice.

În 2011, 23 de ONG-uri din Neamț au derulat proiecte cu bani de la Consiliul Județean, dintre care trei din Roman. Suma totală pentru astfel de proiecte a fost, anul trecut, de 637.000 lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0