Sute de locuri libere în licee

Dimensiune text

În județul Neamț, 230 de locuri din licee au rămas neocupate după cea de-a doua etapă a repartizării computerizate.

 

Pentru această etapă au optat doar 13 elevi nemțeni.
Nici un absolvent de clasa a VIII-a din Roman și din zona Roman nu s-a arătat interesat să devină licean, decizia fiind în primul rînd a părinților, motivată financiar„, a precizat profesorul Mihai Floroaia, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Situația s-ar putea schimba în perioada 27 – 30 iulie, cînd ISJ Neamț va soluționa situațiile speciale ale absolvenților claselor a VIII-a. „În categoria situațiilor speciale intră acele cazuri în care absolvenții nu au trecut corect codul opțiunilor sau nu și-au depus dosarul la termen din motive medicale sau din alte motive„, a mai spus inspectorul Mihai Floroaia.

O șansă pentru absolvenții claselor a VIII-a de a deveni liceeni va fi la cea de-a treia repartizare computerizată, programată pentru perioada 6-7 septembrie. „Din experiența anilor trecuți, la repartizarea din septembrie se înscriu mai mulți decît la cea precedentă. Unii doresc transferul în localitatea de domiciliu sau în cea apropiată de domiciliu. Acestora li se adaugă și elevii care au studiat în străinătate. Dacă ei fac dovada că și-au echivalat studiile, se pot înscrie la cea de-a treia etapă a repartizării computerizate„, a mai spus inspectorul școlar.

După a doua repartizare au rămas locuri neocupate și la liceele din Roman. Cele mai multe sînt la Colegiul Tehnic Danubiana la profilul resurse naturale și protecția mediului, specializarea industrie alimentară (24 de locuri), profilul tehnic, specializarea mecanică (10) și profilul servicii, specializarea economic (5). Locuri neocupate mai sînt la Colegiul Tehnic „Miron Costin” la profilul tehnic, specializarea construcții, instalații și lucrări publice (23 de locuri), Colegiul Tehnic „Petru Poni” la profilul tehnic, specializările construcții, instalații și lucrări publice (12), electric (5) și materiale de construcții (6). La acestea se adaugă Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, cu profilurile real, specializarea matematică-informatică (8 locuri) și tehnic, specializarea industrie textilă și pielărie (11), Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” din Horia (10 locuri) la profilul resurse naturale și protecția mediului, precum și șapte locuri la Liceul Tehnologic Nisiporești la profilul tehnic, specializarea industrie textilă și pielărie. Dacă aceste locuri vor rămîne neocupate, atunci Colegiul Tehnic Danubiana și Colegiul Tehnic „Miron Costin” riscă să aibă cîte o clasă în minus, iar dascălii să-și caute de lucru în altă parte.COMENTARII

WORDPRESS: 0