Prima paginăActualitate

Sute de camioane cu zăpadă au fost ridicate din mai multe zone ale orașului

Sute de camioane cu zăpadă au fost ridicate din mai multe zone ale orașului

Dimensiune text

 

deszapezire zapada camioane centruLa finele săptămânii trecute, operatorul de deszăpezire a ridicat mai multe cantități importante din nămeții de pe marginea principalelor artere din Roman. În total, s-au ridicat aproape 200 de camioane de zăpadă, iar plata se va face pe cantitate, pe tonă, și nu pe numărul de transporturi.

Primarul Lucian Micu a declarat, în conferință de presă săptămânală, că a observat și apreciat implicarea cetățenilor, inclusiv a agenților economici, de a curăța trotuarele și căile de acces, precum și receptivitatea celor mai mulți proprietari de autoturisme care au înlesnit accesul utilajelor pentru ridicarea zăpezii.

„Vreau să mulțumesc celor mulți, foarte mulți, care au înțeles să-și curețe trotuarele din fața spațiilor comerciale, asociațiilor de proprietari care au intervenit la blocuri și în parcările de reședință. În ceea ce ne privește, am intervenit pe toate străzile şi aleile din oraş. În noaptea de joi spre vineri, am ridicat zăpada din centrul orașului, din zona dintre 2 Măgari şi strada Cuza Vodă. Mă bucur că anunţurile pe care noi le-am lăsat pe parbrize posesorilor de autoturisme au avut efectul scontat şi aceştia ne-au acordat tot ajutorul pentru a elibera parcările şi noi să putem interveni eficient pentru ridicarea zăpezii. S-au ridicat aproximativ 60 de camioane. Vineri spre sâmbătă, am intervenit pentru a ridica zăpada de pe zona Cuza Vodă, Libertăţii, Oituz şi Unirii, parcările de la BancPost și Telefoane, însemnând 98 de camioane de zăpadă. De asemenea, pentru că săptămâna aceasta s-au reluat cursurile şcolare, am dispus încă de vineri să se intervină pentru ridicarea zăpezii din perimetrul unităţilor şcolare. Sâmbătă, am intervenit şi în zona Pieţei Centrale”, a declarat edilul Romanului.

Conducerea Primăriei Roman spune că va mai interveni doar punctual dacă va mai fi nevoie pentru ridicarea zăpezii și din alte zone, costurile fiind destul de mari. Pentru ninsoarea din luna ianuarie, numai pentru încărcarea a 160 de camioane cu zăpadă, costurile au fost de 120.000 de lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0