Șurubică, prietenii și Bachus

Dimensiune text

Un nume celebru în Strada Nouă a ajuns din nou în atenția polițiștilor. Șurubică a provocat un accident rutier, dar s-a lăsat prins cu greu.

 

Lui Șurubică îi place viața de după gratii. După ce a terminat de ispășit pedeapsa pentru că a fost implicat într-un scandal cu membrii clanului Tănase, Șurubică a comis-o din nou. Evident, protagonistul are un alt nume pe cartea de identitate – Sîn Sarion Gheorghe -, dar porecla este cea care l-a făcut celebru.

De data aceasta, Șurubică a ajuns în atenția oamenilor legii pentru modul în care a „agățat” o domnișoară de 23 de ani din Horia. Pe 26 iulie, la ora 5.00, Șurubică conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii din Roman. A conduce e mult spus, întrucît cantitățile de alcool erau cele care coordonau ce făcea Șurubică la volan. Iar Bachus l-a trimis pe Șurubică pe contrasens, acolo unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar.

Din accident a rezultat și o victimă, Elena D., de 23 de ani, din comuna Horia. Din fericire, tînăra a fost doar rănită ușor. După ce a văzut ce ispravă a făcut, Șurubică a sunat un prieten. Șoferul și Dumitru Dănilă, prietenul de pahar și pasagerul din dreapta, l-au instruit pe prietenul chemat la fața locului despre ce trebuie să zică anchetatorilor. Doar că amicul s-a speriat atunci cînd la fața locului a fost chemată o ambulanță pentru a prelua victima și a plecat, lăsîndu-i pe Șurubică și pe Dănilă să se descurce singuri. Imediat, Șurubică „l-a băgat la înaintare” pe Dănilă care era, oricum, prea beat să spună cine a condus mașina. A refuzat, însă, testarea cu etilotestul și preluarea de probe bilogice, pe motiv că „un prieten foarte bun” i-a spus că pedeapsa pentru refuzul de recoltare a probelor biologice nu este chiar atît de mare.

Abia vineri la prînz au aflat polițiștii și procurorul de caz cine a fost la volan, de la Dănilă, care se trezise din beție și s-a panicat cînd și-a dat seama în ce s-a băgat.

Vineri, Gheorghe Sîn Sarion, zis „Șurubică”, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 29 de zile.COMENTARII

WORDPRESS: 0