Surprize pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare

Dimensiune text

Liberalii au negociat la sînge şi au obţinut maximum de fotolii de parlamentari. Oamenii lui Culiţă Tărâţă, membri ai UNPR, vor avea şansa unui senator şi a unui deputat. Social-democraţii vor cere alegătorilor un mandat de senator şi patru de deputat. Preţul negocierilor poate aduce la Consiliul Judeţean vice de la PSD şi PNL.

 

Mirifica Deltă i-a inspirat pe cei care ne vor conduce destinele încă patru ani, întîlnirea politică de la Murighiol, de la sfîrşitul acestei săptămîni  fiind una dintre cele care se vor consemna în istorie ca exemplu de negociere, echilibru şi angajament politic. Cel puţin la nivel de declaraţii, luate după ultima rundă de discuţii, de sîmbătă, 15 septembrie, ora 16.

În mod cert, senatorul PSD Ioan Chelaru (foto dreapta) va candida pentru încă un mandat în Colegiul 2, iar preşedintele PNL Neamţ Dorin Ursărescu va cere votul alegătorilor din Colegiul 6, pentru un fotoliu de deputat, acolo unde , pe surse, colegii de alianţă susţin candidatura lui Dan Manoliu-PSD, lansat şi la fotoliul de vice al Consiliului Judeţean, pentru a elibera ringul politic.
Prins în noua alianţă, Culiţă Tărâţă, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ susţine candidaţii UNPR pentru un fotoli de senator şi trei de deputat, doi dintre ultimii urmînd a se transfera la UNPR pentru acest mandat.
Candidatul Harbuz, membru al PSD este susţinut de UNPR, iar Culiţă Tărâţă îl susţine pe Marian Enache, fost ambasador, posibil candidat de la centru.

Preşedintele PNL Neamţ, Dorin Ursărescu (foto stînga), se arată mulţumit, apreciind că doar colegii de partid şi de alianţă vor putea fi convingători în faţa electoratului chemat la urne la 9 decembrie 2012, pentru a desemna deputaţii şi senatorii ce ne vor face legi conforme cu interesul naţional şi al cetăţeanului.
Corect ar fi să spun că acordul şi unitatea au dominat după discuţii. Nu neapărat armonia, ştiut fiind faptul că nu doar în judeţul Neamţ sînt multe puncte de vedere de armonizat, de negociat şi discutat. Important că interesul public, al cetăţenilor a fost corect reprezentat şi are o susţinere în rezoluţia lucrărilor. Cred că liberalii, parteneri ai alianţei de centru dreapta, vor fi bine reprezentaţi şi susţinuţi de alegători”, declară preşedintele PNL Neamţ Dorin Ursărescu.

Parte a USL, senatorul Ioan Chelaru susţine că negocierile şi discuţiile cu foşti colegi şi parteneri de  alianţă au avut rezultatul dorit.”Noi am contat pe sprijinul liderilor parteneri de protocol, am reconfirmat unitatea USL şi consecvenţa programului de guvernare propus de domnul premier Victor Ponta. Faptul că în judeţul Neamţ se aplică proporţia de 7:4 este o dovadă a armonizării alianţei de centru stînga cu alianţa de centru dreapta. Nu poziţia pe liste face victoria, ci credibilitatea şi seriozitatea angajamentelor noastre în faţa alegătorilor”, susţine senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD.

Succesul în negocierile pentru alegerile parlamentare-unde se va lupta pentru un fotoliu de senator şi trei deputaţi-chiar dacă doi vor fi doar susţinuţi şi nu membri ai UNPR-, l-a costa pe Culiţă Tărâţă (foto stînga), preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, cedarea celor două funcţii de vice, pentru care se pregătesc Vasile Pruteanu, de la PNL şi Dan Manoliu, de la PSD, susţin sursele.

 

Detalii despre lupta politică şi nume ale candidaţilor propuşi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, inclusiv de la PDL şi aliaţii din spectru dreptei politice, puteţi citi în ediţia de luni, 17 septembrie, a Ziarului de Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0