Prima paginăSport

Surorile Perie, afectate de entorsă și paianjen

Dimensiune text

Bianca și Roxana Perie, cele mai bune aruncătoare de ciocan ale Romanului și ale României, la categoriile lor de vîrstă, au avut rezultate mai puțin bune la competițiile majore la care au participat în această vară.

 

De la Bianca, prima atletă a României calificată la Olimpiada de la Londra, toată lumea aștepta un rezultat mai bun la Campionatul European de Atletism, al seniorilor, adică o clasare între primele opt. Antrenorul emerit Lucică Cucoș are și explicații, dar și vești ceva mai bune: „Înainte de concursul de la europene a făcut entorsă. Nu și-a revenit nici acum de tot. Îmbucurător este, în perspectiva Olimpiadei, că la ultimul antrenament a avut opt aruncări grupate în jurul a 70 de metri, plus sau minus cîțiva centimetri. Trag nădejde ca la naționalele de atletism ale juniorilor I, de la sfîrșitul acestei săptămî,ni, unde va arunca în afara concursului, să ajungă pe la 72 de metri„.

Roxana Perie, încă junioară II, n-a reușit să prindă finala Campionatului Mondial de Atletism al juniorilor (I). „La aceste mondiale mulți au doborît recorduri, nu doar personale sau naționale, inclusiv la aruncarea ciocanului. Am văzut o generație de excepție. Înainte de concurs, Roxana a fost mușcată de un paianjen. S-a umflat, a făcut tratament, inclusiv cu medicamente pentru care am cerut derogare, să nu fim acuzați de dopaj. Cred că era în stare să arunce peste 59 de metri și să prindă finala„, a spus Lucian Cucoș.

COMENTARII

WORDPRESS: 0