Supraveghere video la „Petru Poni”

Dimensiune text

Orice mișcare petrecută în spațiile Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în interiorul clădirii, în curte și chiar și pe spațiul public din apropierea liceului, va putea fi urmărită cu ajutorul sistemului de supraveghere devenit activ de luni, 4 februarie.

 

 

Introducerea supravegherii video face parte din planul conducerii colegiului romașcan de a asigura securitatea elevilor în spațiul școlii. „La întâlnirile cu părinții, care au avut loc în acest an, le-am făcut acestora propunerea de a ne sprijini în introducerea supravegherii video în școală. Aceștia au fost de acord, o parte din suma necesară achiziționării și montării sistemului fiind din partea Asociației de părinți. De asemenea, am introdus în circuit și câteva camere mai vechi, achiziționate cu mai mulți ani în urmă, care nu fuseseră folosite niciodată. Camerele au fost amplasate astfel încât să acopere intrarea elevilor din toate corpurile de clădire, intrarea în cămin, zona casieriei, curtea școlii, atât în corpul A, cât și în corpul B, dar și o parte din zona de jur împrejurul gardului școlii, pentru a-i descuraja pe cei din afară care s-ar folosi de această zonă pentru fapte care nu au legătură cu școala noastră. Avem posibilitatea de a stoca aceste informații, care pot fi revăzute, apoi, în cazul în care se constată ceva în neregulă„, a spus profesoara Mioara Stoia, directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Procesul de modernizare a supravegherii va continua, conducerea unității școlare intenționând ca, până la sfârșitul anului, să asigure supravegherea tuturor holurilor din școală.COMENTARII

WORDPRESS: 0