Prima paginăActualitate

Substanţe toxice în valoare de peste 90.000 de euro, confiscate pe E 85, la Secuieni

Substanţe toxice în valoare de peste 90.000 de euro, confiscate pe E 85, la Secuieni

Dimensiune text

 

 

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamţ au ridicat în vederea confiscării 65 de kilograme și patru litri de produse, în valoare estimativă de peste 90.000 de euro, de la un bărbat care se deplasa cu un autoturism pe DN 2 – E 85, în comuna Secuieni. Bărbatul a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă, contrafacere și de livrarea sau utilizarea de produse de protecția plantelor, neautorizate.

Vineri, 25 mai, polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, împreună cu polițiști ai Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Rutier, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unei persoane, care era bănuită de comerţ cu produse contrafăcute de protecţia plantelor, care fac parte din categoria produselor toxice şi foarte toxice, introduse în ţara noastră, prin contrabandă.

În jurul orei 15.00, polițiștii au depistat în trafic, pe DN 2 – E 85, în localitatea Secuieni, un bărbat de 55 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, iar în urma controlului efectuat asupra autoturismului polițiștii au găsit produse și substanțe susceptibile a fi contrafăcute și provenite din contrabandă.

Astfel, cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Neamţ, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care au continuat cercetările pentru infracţiunile de trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă, contrafacere și de livrarea sau utilizarea de produse de protecția plantelor, neautorizate.

În urma percheziției efectuate asupra autoturismului, au fost ridicate 65 de kilograme și patru litri de produse și mai multe sume de bani, respectiv 10.000 de lei, 200 de euro, 150 de dolari și 127 de grivne. Produsele în valoare estimativă de peste 90.000 de euro au fost indisponibilizate în vederea expertizării pentru a se stabili toxicitatea acestora, iar sumele de bani au fost puse sub sechestru, în vederea acoperirii prejudiciului.

„Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 25 mai a.c., bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din Vaslui (fără forme legale în Piatra Neamț), a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile, având interdicția de a părăsi județul Neamț”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0