Subprefectul Vlad Ciurea, instrucţie cu voluntarii care vor ecologiza Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz

Subprefectul Vlad Ciurea, instrucţie cu voluntarii care vor ecologiza Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz

 

campanie-ecologizare-subprefect-vlad-ciurea-lacul-izvorul-muntelui-03Instituţia Prefectului judeţului Neamţ a încheiat cu Asociaţia Sens Civic Piatra Neamţ un acord de parteneriat în vederea realizării mai multor acţiuni cu impact pozitiv asupra mediului, printre acestea numărându-se şi campania de ecologizare a Lacului Izvorul Muntelui – Bicaz, care se desfăşoară în perioada 9 – 11 septembrie.

În acţiune sunt implicaţi în total peste 300 de voluntari, care, timp de trei zile, vor realiza ecologizarea lacului în mod organizat, având asigurate transportul, masa şi cazarea.

Subprefectul judeţului, romaşcanul Vlad Ciurea a participat la instruirea celor aproximativ 150 de voluntari adunaţi vineri dimineaţă la pontonul Lacului Izvorul Muntelui, la repartizarea materialelor necesare ecologizării şi la alcătuirea echipelor care, îmbarcate pe patru vapoare, se deplasează în locurile arondate fiecărei echipe unde sunt aşteptate de alţi voluntari din comunităţile locale, pentru începerea acţiunii de ecologizare.

„Astfel de acţiuni presupun implicarea, atât a instituţiilor, cât şi a întregii comunităţi. Activitatea care demarează astăzi constituie cel mai amplu parteneriat dedicat protecţiei mediului care s-a realizat în judeţul nostru. Suntem plăcut surprinşi de interesul arătat acestei campanii, de numărul mare de voluntari şi ne gândim serios să permanentizăm un astfel de eveniment, sub forma unui proiect anual. Să nu uităm, totuşi, că aceste acţiuni au rolul lor, extrem de important de altfel, dar ceea ce contează cel mai mult este educaţia fiecărui cetăţean. A păstra mediul înconjurător curat reprezintă un semn de civilizaţie, de responsabilitate şi de implicare civică”, a spus subprefectul Vlad Ciurea.

Acţiunea este organizată şi susţinută de peste 30 de instituţii şi organizaţii.

campanie-ecologizare-subprefect-vlad-ciurea-lacul-izvorul-muntelui-01

campanie-ecologizare-subprefect-vlad-ciurea-lacul-izvorul-muntelui-02

campanie-ecologizare-subprefect-vlad-ciurea-lacul-izvorul-muntelui-03

campanie-ecologizare-subprefect-vlad-ciurea-lacul-izvorul-muntelui-04

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0