Studenții vor călători gratuit cu trenul, de la 1 februarie

Studenții vor călători gratuit cu trenul, de la 1 februarie

Dimensiune text

 

gara roman tren1Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri, 1 februarie.

La începutul acestei luni, Guvernul a aprobat OUG 2/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. Actul normativ prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe întreaga perioadă a anului calendaristic.

„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare – dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor”, a precizat luni secretarul de stat pentru învățământ superior din cadrul Ministerului Educației, Gigel Paraschiv.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0