Studente la teatru o săptămînă

Amalia Popa, elevă în clasa a XI-a la „Roman-Vodă”, și Gabriela Șoltuz, studentă în anul I la Litere, au experimentat, pentru o săptămînă, ce înseamnă să fii student la Teatru

 

 

Amalia Popa (foto dreapta), elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, și Gabriela Șoltuz, absolventă a Colegiului Tehnic „Petru Poni”, studentă în anul I la Facultatea de Litere din București, au participat, timp de o săptămînă, la cursurile și spectacolele studenților actori de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie din București.

Săptămîna de teatru reprezintă premiul pe care cele două romașcane, membre ale trupei de teatru „Gong”, l-au obținut, în luna septembrie, în urma prestației din cadrul Festivalului de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni. Cele două fete – „directoarea” și „inspectorul școlar” din piesa „O inspecție școlară” – au obținut premiul de interpretare și au primit invitația de a petrece o săptămînă printre actori din partea actriței Carmen Trocan, membră a juriului și profesor la universitatea bucureșteană.

Experiența pe care cele două fete au petrecut-o în lumea teatrului a fost deosebită. „A fost o experiență unică, o săptămînă în care am trăit ca și cum am fi fost studente la teatru. Am participat la cursuri împreună cu studenții din anul II, la cursuri de teorie și la repetiții, am văzut cum pregătesc ei o piesă, cum își aleg rolurile. De asemenea, am avut intrare liberă la spectacolele de la Teatrul Nottara din această săptămînă„, a spus Gabriela Șoltuz (foto stînga), studentă în anul I la Facultatea de Litere.

Experiența a făcut-o să se gîndească la trecerea de la statutul de actor amator la cel de actor profesionist. „Totdeauna am cochetat cu ideea de a face teatru la modul serios, ca meserie, dar nu am îndrăznit să duc acest vis pînă la capăt. După tot ce mi s-a întîmplat în această săptămînă, mă gîndesc foarte serios ca, în vară, să mă prezint la examenul de admitere la Teatru. Toți cei pe care i-am întîlnit au fost foarte atenți cu noi și ne-au oferit foarte multe informații despre modul în care se susține examenul de admitere, despre pregătirea pentru examen, despre cursuri„, a spus Gabriela Șoltuz.


COMENTARII

WORDPRESS: 0