Prima paginăRoman

Strada Mare ajunge raiul afacerilor imobiliare

Dimensiune text

Finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Ștefan cel Mare va conduce la mărirea prețurilor terenurilor din zonă, dar și la creșterea cererilor de pe piața imobiliară. Cei care locuiesc în centrul vechi al orașului vor avea obligația de a reface fațadele și gardurile locuințelor.

 

În prima parte a lunii iunie, lucrările de modernizare a străzii Ștefan cel Mare – centrul istoric al municipiului – se vor finaliza, iar zona va putea fi tranzitată din nou atît de pietoni, cît și de autoturisme, după aproape 15 ani în care a fost închisă traficului. Atît reprezentanții administrației locale, cît și cei ai agențiilor imobiliare, se așteaptă ca valoarea imobiliară a zonei să crească în perioada următoare, iar numărul cererilor de terenuri și locuințe din centrul vechi să fie mult mai mare.

Ne-am propus ca, la începutul lunii iunie, să finalizăm lucrările de modernizare a străzii Ștefan cel Mare. Joi se vor realiza branșamentele la rețeaua de apă și canalizare – fapt care va conduce la oprirea furnizării apei în municipiu – iar apoi vom trece la construirea fundației străzii și asfaltarea ei. Strada Ștefan cel Mare va fi redeschisă atît circulației pietonale, cît și traficului rutier. Sînt convins că această zonă, închisă și uitată timp de aproape 15 ani, va deveni foarte atractivă atît pentru investitorii din domeniul imobiliar, cît și pentru romașcani. Sper ca romașcanii domiciliați în zonă să se implice în amenajarea fațadelor și a gardurilor locuințelor pe care le au în proprietate, pentru a oferi centrului istoric aspectul unitar și elegant pe care acesta îl merită. Cele mai multe terenuri și  locuințe din zonă sînt proprietăți private, însă, odată cu deschiderea acestei artere de circulație, sînt convins că interesul romașcanilor – și nu numai – de a cumpăra proprietăți imobiliare în centrul vechi al municipiului va crește simțitor„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

În urmă cu șase luni, o casă situată pe strada Ștefan cel Mare s-a vîndut cu 25.000 de euro. „Singura problemă a zonei este că cele mai multe dintre case sînt vechi, puține fiind construcțiile realizate recent. Ultima ofertă imobiliară din zona Ștefan cel Mare s-a referit la o casă cu o curte comună, vîndută la prețul de 25.000 de euro acum jumătate de an. Așteptăm modernizarea zonei, care ar putea conduce la o creștere a cererilor de pe piața imobiliară„, a spus administratorul agenției Best Imobiliare, Amalia Antochi.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • mama omida 9 ani

  cred ca cineva delireaza grav!!!

 • Nimic nu va readuce farmecul pe care îl avea ,,Strada Mare” cu pavajul ei de granit, cu tunelul verde al teilor, cu toate casele dichisite,cinematograful,teatrul,restaurantul 1Mai…
  Primul păcat a fost închiderea străzii,apoi a urmat devalizarea.
  Cine a luat piatra cubică?Dar cine a comis crima ecologică secerând teii?
  Ar fi de dorit ca ziarul să facă un articol pe tema aceasta, ca să ştim de cine să ne ferim.

 • Ics 9 ani

  Da, cunoastem foarte bine aspectele imobiliare ale orasului Roman. Probabil articolul este „sponsorizat” de o agentie imobiliara, ca altfel nu se explica ideea cresterilor de pret.
  Doar agentiile au textul asta, ramas intiparit in memoria colectiva a parazitilor imobiliari „…preturile vor creste, cumparati acum….”.
  Economic vorbind, nu exista nici o premisa pentru cresterile de pret ci dimpotriva….si agentiile stiu asta, preturile se vor prabusi. Cererea (cumparatorii) de locuinte a atins cel mai scazut nivel de la revolutie incoace – iar in Roman cred ca nu s-au facut mai mult de 10 tranzactii in acest an – si acestea mult sub preturile afisate in anunturi de catre parazitii numiti „agenti imobiliari” a caror singura ocupatie este manipularea preturilor prin monopol asupra anunturilor publicitare din media romascana.
  Cateva informatii pentru Alex. La nivel de tara, din 5000 agentii imobiliare au ramas aprox 1000. Demografia e in scadere drastica. Criza grava prin care trecem a dezumflat balonul imobiliar – totusi acesta ramane inca mult prea umflat in Romania de catre programul „prima casa” – program menit sa protejeze interesele imobiliare ale bancilor(si implicit agentiilor). Programul va disparea anul acesta – fapt care va produce reasezarea preturilor.
  Caderile bancilor cu capital majoritar grecesc vor duce la un val de executari ale datornicilor, fapt care, din nou se va reflecta in preturi – in absenta cererii.
  Toate sperantele imobiliarilor se indreapta catre luna august – luna cand vin „capsunarii”. Din pacate pentru ei, am vesti proaste. Vor veni mult mai putini acasa(stim ca situatia e grava si in Spania si Italia), iar cei care vor veni vor avea mult mai putini bani. Si in mod cert nu vor cumpara locuinte in Roman la preturi de Budapesta.
  Instabilitatea cursului valutar (care se indreapta spre 5 ron/eur) va tria o data in plus numarul celor care fac credite imobiliare.
  Ultimul considerent – o regula economica simpla a pretului: raportul cerere/oferta. Cerere mare/oferta mica=creste pretul. Cerere mica/oferta mare=scade pretul.

 • Gaspar 9 ani

  care centru istoric , dom’le ? Strada va avea asfalt si nu nu cuburi de granit si am vazut constructii noi , inalte aprobate de marinimia arhitectului sef al primariei , care a stricat tot farmecul istoric.Ce peisagistica istorica va oferi aceasta strada , nu ma pot pricepe.

 • green 9 ani

  Se vor planta si copaci?
  Imi place ce a facut actualul primar in oras referitor la amenajari, investitii, dar nu-mi place ca a taiat foarte multi copaci iar vara se merge pe unele strazi ca prin desert.
  Domnule Primar, asteptam ca urmatorul mandat sa fie mai VERDE.