Stimulente financiare pentru directorul contabil și directorul de îngrijiri de la Spital

Stimulente financiare pentru directorul contabil și directorul de îngrijiri de la Spital

 

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a solicitat aprobarea acordării de stimulente financiare, în limita a două salarii minime brute pe țară, pentru membrii Comitetului Director, respectiv pentru funcțiile de director financiar contabil și director de îngrijiri. Acest lucru se va întâmpla începând cu 1 ianuarie 2019 doar în cazul în care și consilierii locali vor aproba acest lucru, dezbaterea urmând să aibă loc în ședința de miercuri, 19 decembrie, a Consiliului Local.

Conform proiectului de hotărâre, stimulentele financiare lunare vor fi suportate din veniturile proprii ale spitalului. „În vederea asigurării proporţionalităţii dintre munca depusă, răspunderea fiecărei funcţii şi remuneraţia acordată, precum și pentru motivarea personalului, se propune aprobarea acordării, din venituri proprii ale spitalului, pentru membrii Comitetului Director, respectiv pentru funcţiile de director financiar contabil și director de îngrijiri, de stimulente financiare lunare, în limita a maxim două salarii minime brute pe ţară, ca urmare a influentelor generate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 şi a Regulamentului de sporuri H.G. nr. 153/2018. Așa cum rezultă din adresa Ministerului Sănătăţii nr. 4322/25.04.2018, precum și din prevederile art. 193, alin (6^1) din Legea nr. 95/2006R, «Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară a căror finanţare este asigurată din veniturile proprii ale acestora, în limita bugetului aprobat»”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre înaintat aleșilor locali.

Funcția de director financiar contabil este ocupată de Leonard Achiriloaei, de altfel la rândul său consilier local, iar funcția de director de îngrijiri este ocupată de asistentul principal Elena Chirilă. Pe anul anterior, directorul financiar contabil a obținut venituri din contractul de muncă cu Spitalul de 62.576 lei, în timp ce directorul de îngrijiri a obținut venituri de 42.912 lei.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • gheorghe 1 an

    exagerari…se justifica sau e un bonus de la partid???

  • Ana 1 an

    Pai daca domnul consilier trebuie sa-si aprobe singur bonusul….despre ce vorbim aici?? Nu exista alt personal care sa merite? Banii astia ar putea multumi intregul personal administrativ daca ar fi impartiti corespunzator!! Ar fi mai bine sa se supuna la votul colegilor, al subalternilor. Da de, e mai greu de dat din gura, de ridicat tonul si aratat cu degetul, decat sa stai pe scaun toata ziua, cu ochii lipiti de calculator…