Prima paginăEducatieCultural

Ştefan Buzdugan – premiul I la Festivalul „Frédéric Chopin”

Dimensiune text

Juriul a punctat gradul de dificultate al programului lui Ştefan şi l-a aplaudat pentru prestaţia lui.

Ştefan Ciprian Buzdugan, elev la Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache”, a câştigat premiul I la Concursul Internaţional de Pian „Frédéric Chopin” de la Bacău. Aflată la a III-a ediţie, manifestarea muzicală s-a adresat preşcolarilor, elevilor din liceele de artă şi şcolilor de muzică, studenţilor, precum şi masteranzilor din universităţile şi facultăţilor de muzică din ţară şi din străinătate.  Concurenţii au avut de prezentat un program muzical alcătuit din lucrări diferite ca gen, stil şi caracter.

„A fost un concurs dificil, pretenţios, care a reunit tineri muzicieni talentaţi din ţară şi din străinătate. Cei doi elevi ai mei – Ştefan Ciprian Buzdugan şi Eduard Trifan – s-au prezentat foarte bine. Ceea ce a făcut diferenţa a fost faptul că Ştefan a abordat un repertoriu mult mai dificil decât Eduard, juriul punctând gradul de dificultate al programului său. Ştefan a fost aplaudat de membrii juriului şi a cântat în gala concursului, aşa cum se obişnuieşte, ceea ce ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă. De altfel, Ştefan are un an excelent şi asta s-a văzut în rezultatele pe care le-a obţinut”, a declarat profesoara de pian Lia Voinea.

Ştefan ştie că trebuie să se menţină la înălţime, el aflându-se, acum, în faţa unei noi provocări. Câştigătorul de la Concursul Internaţional de Pian „Frédéric Chopin” va participa la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” de la Suceava, care va avea loc între 5 şi 7 iunie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0