Prima paginăEconomie

Startup Weekend, competiția ideilor de afaceri, la Rubik Hub Piatra Neamț

Startup Weekend, competiția ideilor de afaceri, la Rubik Hub Piatra Neamț

Dimensiune text

 

În perioada 24-26 noiembrie, la Rubik Hub, în Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, s-a desfășurat Startup Weekend Piatra Neamț. Evenimentul a fost organizat de Rubik Hub, un proiect al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), și a reunit peste 100 de participanți, din Piatra Neamț, Iași, Bacău, Suceava, Vaslui, București și Republica Moldova, transformând astfel municipiul Piatra Neamț în polul antreprenorilor din Regiunea de Nord-Est. Cei mai mulți dintre participanți sunt studenți, dar și proaspăt absolvenți și chiar profesioniști activi în domenii tehnice (IT, design, marketing, business), informează un comunicat al ADRNE.

„Bucuria noastră, a echipei de organizare, a fost că am avut atât de mulți participanți interesați să-și testeze și să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale. Evoluția echipelor a fost extraordinară, iar aceste transformări care au avut loc pe parcursul celor două zile de lucru continuu sunt rezultatul unei experiențe intense și a unui context pregătit în detaliu după o rețetă concepută și dezvoltată de cei de la Techstars. Mi-aș dori ca ce s-a întâmplat în aceste zile să inspire și să motiveze pe cei care au fost aici și nu numai”, a declarat Vlad Gliga, coordonator Rubik Hub.

Startup Weekend Piatra Neamț a început cu prezentarea a 41 de idei de afaceri, dintre care au fost votate 14 idei finaliste în jurul cărora participanții au format echipe. Echipele au beneficiat de pregătirea și experiența profesionala a celor 15 mentori atent selectați de organizatori. Seara de duminică a dezvăluit publicului evoluția pe care o poate dobândi o idee de la stadiul său inițial la un model de afacere aplicabil, atunci când este lucrată în echipă.

Juriul care a evaluat proiectele a fost format din: Oscar Kneppers, fondatorul unuia dintre cele mai importante acceleratoare europene – Rockstart Amsterdam, Traian Luca, fondator Gemini CAD Systems Iași, Mircea Vădan cofondator Cluj Startups, și Ramona Vinca, manager la Vinca Marmura și Granit.

Juriul a apreciat un potențial de scalare la nivel global și a premiat trei dintre ideile finaliste:

  • BEE LOG a identificat o soluție ce are toate șansele să ușureze munca apicultorilor din întreaga lume grație unei viziuni care integrează inovația și tehnologia într-o activitate tradițională drept pentru care și-a adjudecat premiul I. „A fost un weekend plin și intens. Am muncit mult alături de echipa mea, drept pentru care suntem puțin obosiți dar și foarte entuziasmați de ce am realizat. Ce am început acum vom duce mai departe și vom profita din plin de oferta generoasă a mentorilor și a echipei Rubik Hub de a ne fi alături în continuare”, a declarat Gabriel Postolache liderul echipei câștigătoare.

 

  • OAZA MAMELOR a obținut locul secund grație nișării sale foarte precise și serviciilor propuse în beneficiul mamelor tinere și al femeilor însărcinate. „Tot ce s-a întâmplat pe parcursul weekend-ului mă încurajează foarte mult să duc ideea mai departe. Cei nouă colegi mi-au împărtășit entuziasmul încă de la început și a fost pentru toți un succes faptul că am reușit să câștigăm ca echipă. Pasul următor este să ne unim forțele pentru a implementa și dezvolta ideea și să valorificăm premiului câștigat”, a spus Oana Iuliana Sforoi, reprezentanta echipei OAZA MAMELOR.

 

  • Premiul al III a fost câștigat de AD-LITE un startup din Iași care vine cu o soluție inovatoare în domeniul marketingului utilizând tehnologia LED. „Simt că am primit o validare pentru ideea mea. Vreau să încurajez cât mai mulți oameni să participe la acest gen de evenimente. Pe lângă validarea ideii și premiul câștigat, în acest weekend ne-am identificat deja primul client, așa că  avem toate motivele și contextul pentru a ne dezvolta ideea”, a anunțat Alexandru-Gabriel Mahu în numele echipei AD-LITE.

 

Premiile, în valoare totală de 7.200 de euro, sunt acordate în sistem de parteneriat și constau în mentorat, training și servicii suport pentru afaceri fiind oferite de: TBNR Iași, AP3, SturtupMastery și Creative Tim.

Datorită expunerii sale internaționale, evenimentul s-a desfășurat în limba engleză și l-a avut drept facilitator pe David Truong, antreprenor si organizator al mai multor ediții Startup Weekend pe 3 continente: Australia, America de Nord şi America de Sud.

„Eu m-am simțit incredibil de bine și util ca mentor și implicit că am putut să dau înapoi putin din ceea ce am învățat în decursul timpului ca antreprenor. Sunt și voi fi alături de echipa Rubik Hub ori de câte ori voi fi chemat pentru că dincolo de toate sunt oameni inspiraționali nu doar pentru mine/noi, dar mai ales pentru comunitatea de business locală și viitori antreprenori din zonă. Aceștia vor învăța cu fiecare eveniment Rubik că este nevoie de puțini bani și multă voință să începi un drum”, a afirmat Stelian Bogza cofondator al grupului de firme BENEFIT din București, unul dintre mentorii Startup Weekend Piatra Neamț.

„Credem în potențialul inovativ, creator al tinerilor din regiunea noastră, credem că investind cu adevărat în oameni, prețuind mintea și munca lor, vom face pentru toți o viață mai bună”, a afirmat Vasile Asandei, director general ADR Nord Est.

Startup Weekend este un proiect de succes la nivel global, inițiat în anul 2009 de Techstars, în cadrul căruia s-au organizat peste 4.200 de evenimente, în peste 150 de țări din întreaga lume, cu scopul de a stimula ecosistemul antreprenorial local și comunitatea de startup-uri.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0