Prima paginăSocial

Start la votul proiectelor depuse pentru Roman în cadrul bugetării participative

Start la votul proiectelor depuse pentru Roman în cadrul bugetării participative

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman îi invită pe romașcani să participați activ la deciziile care se iau pentru comunitate. Astfel, până pe 15 mai, aveți posibilitatea de a vă implica prin votarea unuia dintre cele patru proiecte propuse de romașcani pentru a fi finanțate în cadrul bugetării participative, informează reprezentanții municipalității.

Pentru anul în curs, administrația publică locală a alocat suma de 200.000 de lei ce va fi cheltuită pentru realizarea proiectelor propuse exclusiv de către cetățeni. Cele patru proiecte incluse în bugetarea participativă din acest an pot fi consultate la următoarea adresă: https://primariaroman.ro/2020-pentru-roman-bugetarea-participativa/.

Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi (cu respectarea prevederilor regulamentului și a reglementărilor legale în vigoare). Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi, până la concurența sumei aprobate de 200.000 lei.

Votul poate fi exprimat accesând adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhWLely7xn8o4qPrzPPkIq04mjvGDWgcpGyRPG_XoXeAQrkQ/viewform sau intrând pe site-ul Primăriei municipiului Roman și alegând secțiunea Bugetare Participativă – Pentru Roman 2020. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 19 mai, atunci când vom ști care proiecte au fost preferate de cetățeni pentru a fi implementate în acest an de către administrația publică locală.

„În urmă cu două luni am lansat ediția din acest an a bugetării participative, prin care fiecare dintre dumneavoastră vă puteați implica direct în modul de cheltuire a unei părți din bugetul local pentru implementarea unor proiecte ce sunt benefice pentru comunitate. Patru proiecte propuse de romașcani au intrat în etapa finală și vă invit să le votați. Cele patru proiecte vizează: realizarea a zece platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere, achiziția a două ventilatoare mecanice pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman, implementarea unui sistem care să permită alimentarea dispozitivelor media la o sursă de energie electrică în timpul petrecerii timpului liber în zone de tip parcuri sau zone de agrement și realizarea unei aplicații pentru dispozitive inteligente care să cuprindă hărțile informative tactile pentru clădirile și instituțiile importante din municipiul Roman. Suma de 200.000 de lei este alocată în acest an pentru implementarea unuia sau mai multora din cele patru proiecte depuse de romașcani, iar decizia vă aparține. Chiar dacă nu ați depus dumneavoastră un proiect, puteți vota și îi puteți încuraja și pe cunoscuți să aleagă un proiect pe care noi, ulterior, îl vom implementa. Pe 19 mai vă voi anunța ceea ce ați decis prin votul fiecăruia. Și, până anul viitor, vă invit să vă gândiți la noi proiecte ce pot fi implementate în orașul nostru, astfel încât ideile dumneavoastră să mă ajute pe mine și echipa mea din Primărie să dezvoltăm și mai mult și mai repede Romanul nostru atât de drag”, a transmis primarul Lucian Micu.

În anul 2019, în cadrul bugetării participative, votul romașcanilor s-a îndreptat către realizarea de totemuri moderne, care semnalizează acum principalele intrări în municipiul Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0