Start la opoziţie în Consiliul Local Roman

HomePolitica

Start la opoziţie în Consiliul Local Roman

 

noul consiliu local 06 copyNu mai puţin de 26 de proiecte de hotărâre au avut de votat cei 20 de consilieri locali prezenţi la şedinţa de marţi, 26 iulie. Singurul absent a fost Bogdan Andrieş, din partea PNL, însă chiar şi aşa toate proiectele au trecut conform regulilor. Totuşi, pentru prima dată în ultimii ani, anumite propuneri au avut parte şi de „represalii”, prin vot de abţinere, din partea consilierilor PSD.

Consilierii, atenţi cu nevoile jurnaliştilor

Conform convocatorului, pe ordinea de zi au existat 27 de proiecte de hotărâre, dar primarul Laurenţiu Leoreanu a retras de la vot proiectul privind aprobarea componenţei Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism.

Prima intervenţie a avut-o consilierul PSD Daniel Vasiliu, pe proiectul cu privire la darea în folosinţă gratuită a 12 locuri de parcare Poliţiei Roman din totalul de 15. Social democratul a cerut explicaţii vizavi de solicitarea societăţii SC Dorithea Media SRL (cea care deţine licenţa pentru postul de televiziune Roman TV şi postul radio Roman FM) de a i se aloca trei locuri de parcare. „Locurile de parcare erau alocate Poliţiei, iar acum am stabilit ca din cele 15 locuri de parcare, 12 să revină Poliţiei şi trei să fie de utilitate publică. Noi nu putem da direct locuri de parcare unei societăţi, dar pot beneficia de aceste trei locuri”, a fost răspunsul primarului Laurenţiu Leoreanu.

Abţineri pentru staţia GPL

Un vot interesant s-a dat pe proiectul ce viza construirea unei staţii GPL în zona străzii Sucedava, acolo unde cinci consilieri PSD (Radu Curpăn, Daniel Vasiliu, Constantin Holban, Ilie Boloca şi Eugen Pătraşcu) s-au abţinut de la vot. În ciuda insistenţelor conducerii Primăriei de a afla motivele acestei abţineri, nu s-au primit răspunsuri din partea social-democraţilor, dar autorităţile au dat asigurări că există avize de la toate instituţiile pentru acest obiectiv. Chiar şi fără votul acestora, proiectul a trecut, PNL având majoritate în Consiliul Local.

Un alt proiect pentru care social-democraţii nu au achiesat în totalitate a fost cel legat de aprobarea vânzării unor terenuri.

Per ansamblu, chiar şi cei mai noi consilieri locali şi-au intrat în mână cu activitatea din şedinţe. La proiectul privind prelungirea mandatului operatorului de salubritate de a transporta gunoiul romaşcanilor la depozitul nostru, până când proiectul european va fi gata, consilierii Iulia Havrici (angajat la firma de salubritate) şi Radu Curpăn – ambii de la PSD – nu au participat la vot, pentru a nu fi în stare de incompatibilitate, iar acesta din urmă ne-a declarat că „oraşul este mic” şi nu a votat pentru că are o rudă apropiată care lucrează în cadrul firmei.

Din păcate au mai fost şi moment în care, din neatenţie, unii consilieri au votat şi pentru aprobare, şi împotrivă, sau nu au votat deloc unele proiecte.

La finalul şedinţei, primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că nu a simţit neapărat o opoziţie din partea PSD, mai ales că majoritatea proiectelor propuse au fost aprobate şi a precizat că aparatul de specialitate din Primărie stă la dispoziţia tuturor consilierilor care au nevoie de informaţii suplimentare pentru a lua o decizie corectă.

Proiectele supuse dezbaterii în şedinţa de marţi pot fi consultate accesând următorul link: http://primariaroman.ro/HCL-Pro2016.php .

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0