Prima paginăEducatie

Start fără incidente la bacalaureatul de toamnă

Dimensiune text

Prima zi a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat s-a desfășurat fără incidente în județul Neamț. Pentru evaluarea competențelor de comunicare în limba română sînt înscriși 157 de candidați, aceștia fiind programați la centrele de examen pentru evaluare pînă la ora 18.

 

Rezultatul obținut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativul admis – respins, ci prin stabilirea nivelului de competență, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.
Această probă, fiind una deschisă, nu este monitorizată de reprezentanți ai asociațiilor de părinți sau ai organizațiilor non-guvernamentale, aceștia urmînd a participa la probele scrise. Centrele de examen sînt monitorizate de colegi din inspectoratul școlar, care se asigură că activitatea a fost organizată în conformitate cu precizările din metodologiile în vigoare„, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu.

Pentru supervizarea desfășurării și organizării probelor scrise ale examenului de bacalaureat va sosi, la sfîrșitul săptămînii, în județul Neamț, și un reprezentant al Corpului de experți de pe lîngă cabinetul ministrului Educației. Prima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, proba la limba și literatura română, se va desfășura luni, 27 august. Proba obligatorie a profilului este programată pentru 29 august, iar ultima probă scrisă va avea loc pe 31 august. Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie, tot atunci fiind primite și eventualele contestații. Rezultatele finale ale examenului vor fi cunoscute pe 5 septembrie.

În județul Neamț sînt înscriși, pentru a doua sesiune de examen, 2.040 de candidați pentru probele scrise, pentru care au fost înființate șase centre de examen, două dintre ele fiind la Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0