Start bun la şcoală pentru 150 de copii dintr-un proiect al DGASPC

Start bun la şcoală pentru 150 de copii dintr-un proiect al DGASPC

 

Noul an şcolar a început frumos pentru cei 150 de copii proveniţi din familii modeste care fac parte dintr-un proiect implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, cu fonduri norvegiene. Copiii au primit rechizite, ghiozdane, obiecte igienico-sanitare şi multe dulciuri. Ei sunt beneficiarii proiectului „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate”, derulat de DGASPC din primăvara anului trecut, în localităţile Tîrgu Neamţ, Pipirig şi Răuceşti. Pentru ca acest an şcolar să înceapă sub cele mai bune auspicii, săptămâna aceasta copiii, preşcolari sau şcolari, au primit ghiozdane noi, pachete cu rechizite, câte un pachet cu şampon, săpun, pastă şi periuţă de dinţi, precum şi pachete cu dulciuri. De asemenea, pentru toate clasele în care se derulează activităţile de tip after school din cadrul proiectului au fost distribuite materiale de birotică şi papetărie. Toate acestea au scopul de a sprijini elevii şi cadrele didactice în desfăşurarea activităţilor educative şi de a-i stimula pe copii să frecventeze cursurile şcolare, să obţină rezultate mai bune, dar şi de a fi mai preocupaţi de igiena şi sănătatea lor.

„Prin aceste acţiuni, care vin ca o continuare firească a celor din anul şcolar anterior şi a celor de recreere din timpul vacanţei, ne dorim să încurajăm educaţia şi să sprijinim parcursul acestor copii minunaţi. Astfel, luptăm împotriva abandonului şcolar, una dintre cele mai sensibile probleme ale ruralului nemţean, iar experienţa noastră a dovedit că acest sistem dual – masă caldă şi after school – este cel mai eficient. Copiii primesc o alimentaţie corespunzătoare, sunt sprijiniţi în depăşirea decalajelor şcolare şi, cel mai important, frecventează cursurile zi de zi”, a declarat Cristina Păvăluţă, director general al DGASPC Neamţ.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate” este implementat de DGASPC din 2015, cu fonduri europene. Beneficiari sunt 150 de copii şi 180 de părinţi, pentru primii asigurându-se, zilnic, activităţi tip „şcoala după şcoală”, „educaţie pentru sănătate”, o masă caldă, activităţi de recreere şi petrecere a timpului liber, iar adulţilor, consiliere şi îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului şcolar sau familial, al îmbunătăţirii frecvenţei şcolare şi diversificării formelor de protecţie socială pentru copil şi familie.

dgaspc-neamt-proiect-1

dgaspc-neamt-proiect-2

dgaspc-neamt-proiect-3

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0