Starea drumurilor naționale din zona Moldovei, vineri dimineață

Starea drumurilor naționale din zona Moldovei, vineri dimineață

Dimensiune text

 

 

Circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășura normal vineri dimineață, 25 ianuarie, fără blocaje cauzate de starea vremii sau a carosabilului, conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. A mai nins în județele Bacău, Iași, Suceava, Botoșani, Vrancea și Neamț, s-a înregistrat burniță în județul Vaslui, ploi și lapoviță în județul Galați.

Carosabilul se prezenta acoperit cu polei în județul Galați (DN 24D), umed cu zăpadă frământată în strat de 0-3 centimetri în județele Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Vrancea și Neamț, respectiv umed cu zăpadă frământată 0-1 centimetru în județele Iași și Galați.

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 251 de autoutilaje și s-au răspândit 1.290 de tone de material antiderapant. Vineri dimineață, pe raza DRDP Iași se aflau în acțiune 167 autoutilaje.

Până la ora 13, este în vigoare o nouă avertizare de tip Cod galben de polei, pentru patru județe din zona Moldovei, între care și județul Neamț, fiind vizate zonele localităților: Roman, Tîrgu Neamț, Săbăoani, Tămășeni, Răucești, Cordun, Horia, Doljești, Gherăești, Trifești, Petricani, Ion Creangă, Sagna, Români, Icușești, Botești, Țibucani, Bârgăuani, Mărgineni, Urecheni, Timișești, Brusturi, Bahna, Secuieni, Păstrăveni, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Moldoveni, Războieni, Dragomirești, Stănița, Tupilați, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Boghicea, Văleni, Drăgănești, Bîra și Poienari.

Conform meteorologilor, pentru județul Neamț, în intervalul vineri, 25 ianuarie, ora 8 – sâmbătă, 26 ianuarie, ora 8, vremea se va menține închisă ca aspect, iar pe arii relativ extinse, în prima parte a zilei și din nou în cursul nopții, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare pe creste, spulberând ninsoarea. Pe spații restrânse se va semnala ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -1 grad, iar cele minime între -6 și -3 grade.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0