Prima paginăActualitate

Starea drumurilor naționale din zona Moldovei, luni dimineață

Starea drumurilor naționale din zona Moldovei, luni dimineață

Dimensiune text

 

 

Circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară luni dimineață fără probleme deosebite, în ciuda ninsorilor care și-au făcut apariția în toată regiunea, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Încă din timpul nopții de 18/19 noiembrie 2018, în bazele de deszăpezire și punctele de sprijin s-au făcut pregătirile necesare în ceea ce privește încărcarea autobasculantelor cu antiderapant și ieșirea în activitatea de patrulare. Dacă în primă fază s-a acționat preventiv, ulterior, numărul autoutilajelor mobilizate a crescut. Astfel, pe parcursul nopții, la nivelul Secțiilor de Drumuri Naționale (SDN) din subordinea DRDP Iași s-a acționat preventiv cu 35 de autoutilaje și s-au răspândit 46,5 tone de material antiderapant. Secția Drumuri Naționale Piatra Neamț a acționat în județ cu șapte autoutilaje și 27,5 tone de antiderapant, pe DN12C, DN15 și DN15D.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat luni, la ora 8.50, că pe DN 15D Vaslui – Roman, pe raza comunei Dumeşti, judeţul Vaslui, din cauza unui autotren care a deraiat, circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers, estimându-se la acel moment că traficul va fi reluat în aproximativ 45 de minute.

Luni dimineață, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași acționează aproximativ 150 de autoutilaje, iar în bazele de deszăpezire și în punctele de sprijin sunt disponibile aproximativ 39.000 tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu).

22 de utilaje de deszăpezire, pregătite să intervină în Roman

În municipiul Roman, luni dimineață, 19 noiembrie, circulația în oraș se desfășoară în condiții de iarnă. Ninge constant, astfel încât până la această oră nu s-a intervenit cu utilaje, dar cele 22 de mașini de deszăpezire sunt pregătite să iasă pe străzi în condițiile în care stratul de zăpadă va deveni consistent, conform reprezentanților municipalității.

„La acest moment există stocuri suficiente de material antiderapant, însemnând 22 de tone de clorură de calciu și 70 de tone de sare. La noapte, pentru a preveni formarea poleiului, se va interveni în zona centrală cu clorură de calciu și cu sare pe celelalte artere. De asemenea, dacă situația o va impune, echipele operatorului de deszăpezire sunt pregătite să intervină pentru degajarea zăpezii de pe trotuare. Reamintim faptul că agenții economici au obligația să-și curețe trotuarul din fața spațiilor, la fel cum asociațiile de proprietari trebuie să acționeze pentru degajarea omătului de pe aleile de acces în blocuri. Cetățenii care constată probleme deosebite legate de prima ninsoare sunt rugați să sesizeze situațiile la dispeceratul Poliției Locale, la numărul gratuit 0233.984”, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

Cod galben de ninsoare până luni seară

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă. Avertizarea este valabilă până în această seară, la ora 22:00, zonele vizate fiind Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei. Potrivit avertizării, pe parcursul zilei va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. De asemenea, vor fi intervale în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge 45-55 km/h, în special în sudul Moldovei (județele Galați, Vrancea, Vaslui și Bacău).

„În aceste condiții, DRDP Iași atenționează conducătorii auto să circule cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă. Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”, precizează reprezentanții DRDP Iași.

 

 

Foto: DRDP Iași

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0