Starea drumurilor naționale din regiune în această dimineață

Starea drumurilor naționale din regiune în această dimineață

 

Luni dimineață, 26 februarie, circulația pe drumurile naționale din județele Moldovei se desfășoară fără probleme deosebite cauzate de starea carosabilului sau a vremii, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Carosabilul se prezintă uscat cu zone cu zăpadă spulberată în strat de un centimetru, pe unele sectoare din județele Suceava, Vaslui, Bacău și Neamț, uscat cu porțiuni umede în Vrancea, Bacău și zona Câmpulung Moldovenesc, respectiv uscat la Galați, Botoșani și Iași. Cerul este senin la Vaslui și Iași și acoperit în Bacău, Neamț, Suceava și Vrancea, cu ninsori slabe, înregistrate izolat în Suceava, Neamț (Potoci), Bacău (Florești și Sănduleni). Ca fenomene speciale, se consemnează viscol la sol, local în județele Suceava și Vrancea.

Noaptea trecută, pe raza DRDP Iași s-a acționat cu 122 autoutilaje și s-au răspândit 310 tone material antiderapant. Luni dimineață, pe drumurile naționale din regiune se acționează cu 73 de autoutilaje.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat la ora 9 că în judeţul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești – Sascut) pe tronsonul cuprins între comuna Urechești (km 0) și satul Conțești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol). Variantă ocolitoare: comuna Urechești – DN11A – Adjud – DN2 – comuna Sascut.

„Pentru evitarea situaţiilor nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum”, precizează reprezentanții IGPR.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în zece localități din șapte județe (Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Giurgiu, Tulcea și Teleorman), constând în derapaje ușoare ale autoturismelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restricții rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborâți de vânt. În sprijinul unităților din județele aflate sub avertizare Cod Portocaliu, au fost dislocate șase autoșenilate, opt autofreze și patru autospeciale de transport personal și victime multiple. O autofreză de zăpadă multifuncțională din cadrul ISU Neamț a fost trimisă în sprijinul ISU Buzău.

Sudul țării se află sub avertizare de tip cod portocaliu și cod galben de intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută, până marți, 27 februarie, la ora 14.

Informaţii actualizate privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la DRPD Iași, dispecerat deschis în regim de permanență – telefon 0232 213.168, www.drdpiasi.ro și https://www.facebook.com/DRDPIS/, de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, și https://www.facebook.com/cnadnr/ .

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0