Prima paginăActualitateRoman

Stăpânii de câini vor curăța în urma patrupedelor

Dimensiune text

Primăria Roman vrea să educe proprietarii de câini care ies cu patrupedele la plimbare şi lasă mizerie în urmă.

În şedinţa de Consiliu Local de luni, 31 martie, se va supune dezbaterii un proiect de hotărâre prin care proprietarii de câini să fie sancţionaţi dacă nu curăţă în urma animalelor de companie. „Găsim excremente unde te aştepţi mai puţin. Eu ştiu vorba populară, cu călcatul, că s-ar putea să-ţi aducă un mare noroc, dar, în momentul acela, ai, totuşi, un mare ghinion. Se joacă prin parcuri copiii noştri. Copiii noştri au nevoie de noroc în viaţă pentru a porni, dar să nu fie acesta primul indicator”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Acesta a spus că regulile ce vor fi impuse prin hotărâre de Consiliu Local Roman vor asigura confortul locuitorilor, o soluție asemănătoare fiind, demult, adoptată în ţările occidentale. Atribuţii cu privire la monitorizarea şi amendarea celor aflați în situaţii de neconformare va avea Poliţia Locală. În perioada imediat următoare se va desfăşura o campanie de informare şi prevenire, mai ales că obligativitatea stăpânilor de a microcipa și înregistra câinii în registrul special are limită de timp 1 ianuarie 2015.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • poate peste 100 de ani … care dobitoc strânge după javre ? Civilizația nu este compatibilă cu țăranul-orășean ….

 • Cincinat 7 ani

  Cei ce va plimbati amicul
  Patruped si-i dati sa roada,
  Stergeti-i frumos boticul,
  Dar si „pozna” de sub coada!

 • ?? 7 ani

  Iar cei de la salubrizare sa ia bani multi si sa mature pe langa bordura.
  Adevarul este ca „oraseanul” stie sa folosesca batista cand isi sufla nasul sau atunci cand scuipa pe unde apuca.

 • nora 7 ani

  Genială idee!!! Dar oare în urma BIPEZILOR care udă pereţii clădirilor şi îngraşă spaţiile verzi şi nu numai, oare cine va curăţa?! Sau mai bine.. pe ei cine îi va EDUCA,domn primar?!

 • Patrupedu' 7 ani

  Și după câinii vagabonzi cine strânge? Sau vine primaruț cu săculețu…că doar câinii comunitari sunt ai comunității pe care o conduce…nu-i așa?

 • poate niste veceuri publice pentru ca in jurul blocurilor e plin de …de om sa numai zic de parintii care isi pun copii sa isi faca nevoile pe spatiile verzi si chiar langa bancile montate prin parcuri.Primaria mai bine ar face o campanie prin care sa invete cetatenii sa numai aruce gunoaie langa banci si langa tomberoane iar angajatii primariei sa mature mai des in jurul lor.