Prima paginăSport

Stagiu la Slănic Moldova al centurilor negre din Qwan Ki Do

Dimensiune text

Cantonamentele loturilor naţionale vor fi, în mare parte, la Roman, în acest an. În 10 februarie, clubul Bao Roman va împlini 25 de ani.

Centurile negre şi instructorii de la clubul de arte maţiale Bao Roman vor participa, la sfârşitul acestei săptămâni, la stagiul de iarnă rezervat disciplinei Qwan Ki Do, care se va desfăşura în oraşul Slănic Moldova. Romanul va fi reprezentat de instructorii Mihai Cristea, Marius Iordache şi Mihai Agache. „Este vorba despre întrunirea naţională obişnuită din această perioadă a anului, la mijloc de sezon competiţional. Calendarul nostru competiţional începe în septembrie şi se încheie în iunie. Vor fi activităţi care se vor desfăşura în sală şi în salina de la Târgu Ocna. Cu acelaşi prilej, se va desfăşura şedinţa anuală de arbitraj în disciplina amintită”, a spus Mihai Cristea, fondatorul Clubului Sportiv Bao Roman.

2014, medalii la Campionatul European

În sezonul trecut, reprezentanţii Bao Roman s-au remarcat, din nou, în afara graniţelor României. Atunci, în aprilie 2014, CS Bao Roman, coordonat de instructorul Mihai Cristea, a ieşit în faţă, la Campionatul European de Qwan Ki Do pentru copii şi juniori, intercluburi, de la Saint Memmie (Franţa). Sportivii romaşcani s-au întors acasă cu patru medalii de aur şi trei de bronz.

Maria Cristina Leahu a luat medalia de aur în proba tehnică la grupa 13-17 ani. Tot în postura de campion a încheiat concursul şi Valentin Ștefan Poeată, în aceeaşi probă şi la aceeaşi grupă de vârstă. Anton Adrian Petrila s-a dovedit a fi cel mai bun din competiţie la grupa 11-12 ani, tot proba tehnică. Al patrulea loc I pentru gruparea romaşcană a fost obţinut de echipa de la 13-15 ani, formată din Mihai Bandur, Ștefan Mănescu şi Ștefan Rădăuceanu.

Medaliile de bronz aparţin lui Bogdan Rădăuceanu, proba tehnică, 11-12 ani, Ștefan Mănescu, proba tehnică, 13-17 ani, respectiv echipei de 11-12 ani, formată din Darius Pîncă şi David Stoica, în proba de luptă. La competiţia din Franţa, în care arbitri au fost şi Mihai Cristea şi Cezar Mihai Cristea, primul în proba tehnică, iar al doilea în proba de luptă, au participat 440 de sportivi, de la 53 de cluburi din zece ţări: Germania, Anglia, Austria, Belgia, Franţa, Ungaria, Italia, Norvegia, Elveţia şi România.

„Pe lângă medaliile de la campionatul european, au mai fost şi altele, peste 30, la campionatele naţionale, de la copii la seniori. Ne-am menţinut, constant, în rezultate, comparativ cu anii anteriori. O deosebire ar fi că întrecerile interne de prim rang au fost structurate altfel decât în sezoanele precedente. Astfel, la junori şi seniori, întrecerile finale de la campionatul naţional au fost comasate în cadrul aceluiaşi concurs. Noi, cu acel prilej, am obţinut cele mai multe medalii într-o aceeaşi competiţie. La finalul anului 2014, m-am bucurat că opt sportivi de la clubul nostru au fost invitaţi la Gala Sportului Nemţean, organizată la Piatra Neamţ de Direcţia Judeţeană de Sport şi prefectură. Este vorba despre: Maria Leahu, Ștefan Mănescu, Mihai Bandur, Anton Petrila, Ștefan Poeată, Darius Pîncă, David Stoica şi Bogdan Rădăuceanu”, a afirmat Mihai Cristea.

Romanul, în centrul atenţiei în 2015, cu aniversare şi cantonamente ale loturilor naţionale

„În luna aprilie se vor desfăşura întrecerile Campionatului European, în Belgia. Până atunci, pregătirile pentru participare vor fi în ritm alert şi intens. În 31 ianuarie va începe sezonul cantonamentelor loturilor naţionale. Multe dintre stagiile de pregătire centralizată vor avea ca locaţie Romanul. În 10 februarie se vor împlini 25 de ani de la înfiinţarea clubului nostru. Vom încerca să marcăm acest eveniment printr-o gală, cu demonstraţii ale practicanţilor acestei discipline, în 8 februarie. Deocamdată, suntem în faza de proiect. În ce priveşte competiţiile din 2015, intenţionăm să participăm la toate. Deja sunt cinci sportivi romaşcani convocaţi la lotul naţional de seniori care va reprezenta România la Campionatul Mondial: Elena Burcaş, Maria Cristina Leahu, sportivă născută în februarie şi care va fi în primul an la seniori, Cezar Cristea, Alexandru Giurgi şi Vlăduţ Agafiţei”, a conchis Mihai Cristea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0