Stadiul lucrărilor de asfaltare a străzilor din cartierul Bălcescu

Stadiul lucrărilor de asfaltare a străzilor din cartierul Bălcescu

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman a publicat o informare legată de stadiul lucrărilor începute anul trecut în cartierul Bălcescu, pentru asfaltarea a patru străzi. Lucrările au debutat în 2017 și se vor finaliza, conforma contractului, în 2019. Sunt vizate lucrări de asfaltare pe străzile Mărului, Tinosului, Pescarilor și Ocniței din cartierul Bălcescu. Primăria a mai depus în acest an și un proiect pe fonduri europene care-și propune modernizarea Școlii „Carol I”, dar și a străzilor din cartier.

„Contractul de executare a lucrărilor a fost scos la licitație în 2017, fiind câștigat de firma PHR Construct Solutions SRL. Roman. Anul trecut, s-a executat fundația de balast pe strada Tinosului pe tronsonul Bogdan Dragoș – Mărului. Anul acesta, s-a finalizat asfaltarea acestei porțiuni din strada Tinosului. În aceste zile se lucrează pe strada Mărului, care are o lungime de 907 metri, din care s-au executat lucrări pe 400 de metri. S-au așternut straturile de balast și macadam, iar în această săptămână s-a turnat stratul de binder, urmând să se încheie asfaltarea cu stratul de uzură. Conform proiectului, se vor realiza acostamente pe ambele sensuri, prevăzute cu rigole din pământ, cu deschiderea de un metru și adâncimea de 40 de centimetri, și se vor asigura podețe la intrările în curțile proprietate personală. Pe strada Mărului nu există canalizare pentru preluarea apelor pluviale, de aceea proiectantul a decis realizarea de rigole, pentru ca apa de ploaie să nu rămână pe carosabil sau să ajungă în curțile oamenilor.

Conform estimărilor, în această toamnă se vor mai efectua lucrările de asfaltare a străzii Mărului (între Tinosului și Ocniței) pe o lungime de 427 de metri și mai sunt de executat și 134 de metri din strada Tinosului (între strada Mărului și până în Zăvoi). Termenul de realizare a lucrărilor, conform contractului, este de trei ani, astfel încât lucrările pe ansamblul de patru străzi trebuie încheiate în 2019.
Conform contractului, în acest an trebuie efectuate lucrările pe Mărului și restul din Tinosului (între strada Mărului și până în Zăvoi). În 2019, constructorul trebuie să încheie lucrările pe strada Ocniței, Pescarilor, pe Tinosului 1 și legătura între străzile Ocniței și Pescarilor. Primăria municipiului Roman face apel la cetățeni să solicite informații direct de la responsabilii din administrație, fie printr-o cerere depusă la Biroul Unic, fie prin e-mail sau pe pagina oficială a instituției, pentru a primi date concrete și a nu fi dezinformați de către persoane care nu preferă comunicarea constructivă”, au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

În luna august, administrația publică locală a depus și un proiect de accesare de fonduri europene de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Şcolii „Carol I”, construire şi dotare Sală de Sport – pentru învățământul general obligatoriu, reabilitarea şi dotarea Grădiniţei şi reabilitarea şi modernizarea drumurilor publice în cartierul Nicolae Bălcescu din municipiul Roman. Proiectul este estimat a fi în cuantum de 16.051.345,97 lei (inclusiv TVA).

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0