Sprijin pentru examenul maturității

Dimensiune text

Elevii care nu vor lua BAC-ul din prima vor putea primi meditații gratuit. Proiectul, aflat în al treilea an de implementare, a fost inițiat de primarul Romanului.

 

 

Elevii care nu vor trece de examenul maturității din prima sesiune vor avea sprijin din partea administrației locale. La fel ca în anii trecuți, mai mulți profesori vor oferi, în mod gratuit, meditații la obiectele de examen, printr-un proiect inițiat de primarul Leoreanu. Acesta nu va mai continua, însă, cu școala de vară, dedicată elevilor mai mici, întrucât în mai multe școli din oraș există în desfășurare activități de vară pentru copiii care nu vor să stea acasă.

„Unele școli au spus că vor organiza în interiorul instituției propria școală de vară și e firesc ca fiecare să se organizeze. Eu am nepotul meu în Iași, merge la o școală în care face o săptămână de muzică, în alta face o săptămână de pictură. Se plătește o taxă și părinții pot să-și trimită copiii să facă diferite școli de vară. Așa, școlile își asigură un buget în plus, iar copiii sunt implicați în activități frumoase. Noi ne vom implica în școala de vară de pregătire pentru bacalaureat, pentru copiii care au ratat prima sesiune și doresc să le crească șansele pentru a doua sesiune. Vom face acest lucru și în acest an, pentru a le da un sprijin, fiindcă sunt multe familii care nu pot, din punct de vedere material, să-i susțină pe copii, să le asigure o pregătire”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Proiectul primarului Leoreanu se va aplica, anul acesta, pentru a treia oară, dar elevii care vor să ia BAC-ul mai au opțiuni. Spre exemplu, anul trecut, Inspectoratul Școlar Județean a deschis, în județ, mai multe centre de pregătire pentru bacalaureat, tot pentru cei care au ratat prima sesiune. La Biserica „Precista Mare” din Roman, elevii fără posibilități materiale au putut face pregătire fără bani, începând cu luna fabruarie, datorită unor profesori voluntari.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0